zwembad

Nieuw Capels sportcomplex Aquapelle

Capelle aan den IJssel beschikt over een nieuw sportcomplex! Met de bouw is begin dit jaar begonnen. Op 17 oktober 2019 vierden De Vries en Verburg Bouw en de gemeente het hoogste punt. En op 19 juni 2020 is de sleutel overgedragen naar Sportief Capelle. Wij mogen deze nieuwe sportlocatie gaan exploiteren, beheren en onderhouden. We kijken uit naar deze nieuwe uitdaging en zijn trots op de het gegeven vertrouwen door de gemeente Capelle aan den IJssel. Vanaf 1 september as. zullen wij de deuren openen voor bezoekers. Klik hier voor nieuws over het sportcomplex
 

Enorme sporthal

De sporthal kan door middel van 4 vouwwanden worden opgedeeld in 4 grote sportzalen. Het zwembad krijgt een doelgroepenbad met een bassin van 15 bij 10 meter en een diepte van 2 meter. Ook komt er een wedstrijdbad met een bassin van 25 bij 16 meter, met 6 banen dat 2,5 meter diep is. Beide baden worden voorzien van een beweegbare bodem en uitgerust met materialen t.b.v. diverse watersporten.
 

Toeschouwers

Zowel de sporthal als het zwembad krijgen een tribune die plaats biedt aan maar liefst 200 toeschouwers. De horecagelegenheid wordt tussen de sporthal en het zwembad geplaatst en biedt zicht op beide delen van de accommodatie. Ook het kantoor van Sportief Capelle is verhuisd naar dit nieuwe gebouw. 
 

Duurzaam

Buiten de accommodatie is er een grote fietsenstalling en voldoende parkeergelegenheid voor alle gebruikers. In lijn met de doelstellingen op het gebied van duurzaamheid van de gemeente zijn de installaties volledig elektrisch uitgevoerd en is het gebouw voorzien van zonnepanelen en zonneboilers. Het gebouw heeft geen gasaansluiting. 


Zwemmen met een beperking

Ook als je minder goed ter been bent of rolstoelgebonden bent, kun je het gebouw op gepaste wijze binnen komen. Op de begane grond, links van de grote toegangstrap, is ook een toegangsdeur. Hier kun je aanbellen en wordt er voor je open gedaan. Je kunt daar de lift nemen naar de eerste etage. In het zwembad is een tillift en een luie trap aanwezig om het water in te komen.
Naast de reguliere activiteiten hebben wij ook het voornemen om activiteiten aan te gaan bieden welke specifiek gericht zijn op mensen met een beperking. Bij ontwikkelingen berichten we hierover op de website. Als je wensen of ideeën hebt dan horen wij het graag! Mail naar zwemmen@sportiefcapelle.nl 
 

Programmering

Er wordt door ons hard gewerkt aan de programmering. Hieronder zal deze stapsgewijs bekend worden gemaakt. Wat nog niet online staat op deze site is dus nog niet bekend. De opening van het zwembad en sporthal heeft plaatsgevonden op 1 september 2020.
 
Wil je gebruik gaan maken van de nieuwe sporthal of het nieuwe zwembad of heb je vragen over de nieuwe sportlocatie? Je kunt altijd even contact met ons opnemen. Voor zwemmen en zwemlessen kan dat via zwemmen@sportiefcapelle.nl. En voor andere vragen via info@sportiefcapelle.nl   We proberen hier alvast de meest gestelde vragen te beantwoorden.

Wil je je zwemmoment vastleggen? Klik dan hieronder!
 

Reserveer nu je zwemmoment!


Vanaf 1 September is Sportcomplex Aquapelle geopend en zijn we langzaam gestart met onze programmering. We beginnen met een aantal baanzwemmomenten. Helaas hebben we nog steeds te maken met Corona, waardoor we beperkte ruimte hebben om zo ieders veiligheid te kunnen waarborgen. Hierdoor moet je van tevoren wel je plekje reserveren.
 
Neem je E-ticket mee naar de receptie als bewijs.
Zien we jou volgende week in Aquapelle? Wij hebben er zin in!