zwembad

Nieuw Capels sportcomplex Aquapelle

Hoogtepunt

De bouw van het nieuwe zwembad en sporthal aan de Pelikaanweg in Capelle heeft een nieuw hoogtepunt bereikt. Met de bouw is begin dit jaar begonnen en op 17 oktober j.l. vierden De Vries en Verburg Bouw en de gemeente het hoogste punt. Ook voor Sportief Capelle mag het hoogste punt gezien worden als hoogtepunt. Wij mogen deze nieuwe sportlocatie gaan exploiteren, beheren en onderhouden. We kijken uit naar deze nieuwe uitdaging en zijn trots op de het gegeven vertrouwen door de gemeente Capelle aan den IJssel. Klik hier voor nieuws over het sportcomplex
 

Enorme sporthal

De sporthal kan door middel van 4 vouwwanden worden opgedeeld in 4 grote sportzalen. Het zwembad krijgt een doelgroepenbad met een bassin van 15 bij 10 meter en een diepte van 2 meter. Ook komt er een wedstrijdbad met een bassin van 25 bij 16 meter, met 6 banen dat 2,5 meter diep is. Beide baden worden voorzien van een beweegbare bodem en uitgerust met materialen t.b.v. diverse watersporten.

Toeschouwers

Zowel de sporthal als het zwembad krijgen een tribune die plaats biedt aan maar liefst 200 toeschouwers. De horecagelegenheid wordt tussen de sporthal en het zwembad geplaatst en biedt zicht op beide delen van de accommodatie. Ook het kantoor van Sportief Capelle verhuist naar dit nieuwe gebouw. 
 

Programmering

Buiten de accommodatie wordt een grote fietsenstalling gemaakt en komt er voldoende parkeergelegenheid voor alle gebruikers. In lijn met de doelstellingen op het gebied van duurzaamheid van de gemeente worden de installaties volledig elektrisch uitgevoerd en wordt het gebouw voorzien van zonnepanelen en zonneboilers. Het gebouw krijgt geen gasaansluiting. 
Er wordt door ons hard gewerkt aan de programmering die in het voorjaar bekend wordt gemaakt. De opening van het zwembad en sporthal zal in september 2020 zijn. Wilt u gebruik gaan maken van de nieuwe sporthal of het nieuwe zwembad of heeft u vragen over de nieuwe sportlocatie? U kunt altijd even contact met ons opnemen. 
 
 

Wat gaat er gebeuren?

Zoals u wellicht al heeft vernomen wordt er op dit moment een nieuw zwembad (en sporthal) gebouwd in Capelle aan den IJssel. Sportcomplex Aquapelle opent naar verwachting begin september 2020 de deuren. Voor uw geruststelling, De Blinkert gaat pas dicht als het nieuwe zwembad geopend is.
 
Het nieuwe zwembad zal geëxploiteerd worden door Sportief Capelle. Sportief Capelle beheert alle Capelse binnen- en buitensportaccommodaties en is op basis daarvan nu ook gevraagd de nieuwe sporthal met het daaraan vastgelegen zwembad te exploiteren.
 
Op dit moment zitten we nog midden in de voorbereidende fase. Wat we al wel kunnen zeggen, is dat er in ‘Aquapelle’ een divers aanbod aan programmering zal zijn en dat hierbij, daar waar mogelijk, rekening wordt gehouden met de huidige programmering van De Blinkert. Ook zwemles/instructiezwemmen zal aangeboden gaan worden. Het streven is alle kinderen die tijdens de ‘verhuizing’ nog bezig zijn met hun Zwem ABC in De Blinkert dit kunnen voortzetten in het nieuwe zwembad. Op welke manier dit precies zal zijn, wordt te zijner tijd medegedeeld.
 
Optisport en Sportief Capelle zijn in overleg over het overnemen of afhandelen van de (eventueel) nog openstaande tegoeden op uw baden of leskaart. Zodra wij hier meer informatie over hebben, laten wij dit aan u weten.
 
Team zwembad De Blinkert & Sportief Capelle