zwembad

Nieuw Capels sportcomplex Aquapelle

De bouw van het nieuwe zwembad en sporthal aan de Pelikaanweg in Capelle heeft een nieuw hoogtepunt bereikt. Met de bouw is begin dit jaar begonnen en op 17 oktober j.l. vierden De Vries en Verburg Bouw en de gemeente het hoogste punt. Ook voor Sportief Capelle mag het hoogste punt gezien worden als hoogtepunt. Wij mogen deze nieuwe sportlocatie gaan exploiteren, beheren en onderhouden. We kijken uit naar deze nieuwe uitdaging en zijn trots op de het gegeven vertrouwen door de gemeente Capelle aan den IJssel. Klik hier voor nieuws over het sportcomplex
 

Enorme sporthal

De sporthal kan door middel van 4 vouwwanden worden opgedeeld in 4 grote sportzalen. Het zwembad krijgt een doelgroepenbad met een bassin van 15 bij 10 meter en een diepte van 2 meter. Ook komt er een wedstrijdbad met een bassin van 25 bij 16 meter, met 6 banen dat 2,5 meter diep is. Beide baden worden voorzien van een beweegbare bodem en uitgerust met materialen t.b.v. diverse watersporten.
 

Toeschouwers

Zowel de sporthal als het zwembad krijgen een tribune die plaats biedt aan maar liefst 200 toeschouwers. De horecagelegenheid wordt tussen de sporthal en het zwembad geplaatst en biedt zicht op beide delen van de accommodatie. Ook het kantoor van Sportief Capelle verhuist naar dit nieuwe gebouw. 

Programmering

Buiten de accommodatie wordt een grote fietsenstalling gemaakt en komt er voldoende parkeergelegenheid voor alle gebruikers. In lijn met de doelstellingen op het gebied van duurzaamheid van de gemeente worden de installaties volledig elektrisch uitgevoerd en wordt het gebouw voorzien van zonnepanelen en zonneboilers. Het gebouw krijgt geen gasaansluiting. 
Er wordt door ons hard gewerkt aan de programmering die in het voorjaar bekend wordt gemaakt. De opening van het zwembad en sporthal zal in september 2020 zijn.
 
Wilt u gebruik gaan maken van de nieuwe sporthal of het nieuwe zwembad of heeft u vragen over de nieuwe sportlocatie? U kunt altijd even contact met ons opnemen. Voor zwemmen en zwemlessen kan dat via zwemmen@sportiefcapelle.nl. En voor andere vragen via info@sportiefcapelle.nl 
 
 

Wachtlijst zwemles is geopend!

 
Is jouw kind 3,5 jaar of ouder, dan kan je hem/haar NU aanmelden voor de algemene wachtlijst voor de zwemlessen!
 
Jouw kind mag namelijk beginnen met het volgen van zwemles als hij/zij 4 jaar is. Aanmelden kan je doen door op de link te klikken: https://webshopcapelle.recreatex.be/Home .
 
Bij je aanmelding kan je alvast je voorkeursdagen aangeven. Hier proberen wij dan straks bij de indeling zoveel mogelijk rekening mee te houden.