Update corona en sport - verruiming maar hoe?

25-06-2020
 

Afgelopen woensdag hield premier Rutte de laatste persconferentie over de coronamaatregelen voor het zomerreces. Het is goed nieuws dat de verruiming van de mogelijkheden ook in de sport doorzetten! Maar er zijn nog wel wat onduidelijkheden. We hebben onze vragen voorgelegd aan de VSG en we verwachten in de loop van vrijdagmiddag 26 juni meer duidelijkheid.

Voor de binnensport is het van belang om je alvast goed voor te bereiden. Om al een start te maken kun je de volgende handleiding benutten: https://mcusercontent.com/1cc322df9dec8afb376954ebd/files/52ce26cf-068a-4718-8012-fd3c66031585/Concept_VSG_handreiking_2020.16.06.pdf  

We hopen morgen meer te horen over de daadwerkelijke aanpak voor de opening van de binnensport. Maar ook de gemeente kan voorwaarden opleggen via een noodverordening. Deze verordening geeft invulling aan de lokale situatie. We hopen daar volgende week meer uitsluitsel over te krijgen.
 
Mocht het weer mogelijk zijn om op 1 juli te gaan beginnen met de binnensport dan zal dat alleen mogelijk zijn in een aantal accommodaties. Vooralsnog is alleen sporthal de Lijster aangewezen als beschikbare locatie.
 
Als je onze accommodatie weer wilt gaan gebruiken vanaf 1 juli stuur dan een mail naar verhuur@sportiefcapelle.nl met daarin opgenomen: de dag, tijdstip en aantal zaaldelen. Wij zullen je dan komende week de voorwaarden die van toepassing zijn opsturen waaraan voldaan moet worden. Bij groen licht vanuit ons kun je per 1 juli beginnen. 
 
We hadden graag vandaag al met meer concrete informatie gekomen, maar om de opstart goed te organiseren is dit helaas vanwege bovenstaande niet haalbaar.