Sportieve Winter

15-01-2020 - 20-02-2020

Begin het nieuwe jaar sportief

 

Bij de goede voornemens wordt negen van de tien keer genoemd dat iemand gezonder wil leven en meer wil gaan bewegen. Dat vindt Sportief Capelle één van de beste voornemens die er zijn en daarom willen zij daar een handje mee helpen. En dan wel met de nieuwe activiteiten van het programma Sportieve Winter.

Meld je nu snel aan!

Sportieve Winter is de naam van het programma waar allerlei activiteiten onder vallen. Er kan kennisgemaakt worden met diverse sport- en beweegactiviteiten. Maak kennis met badminton, tai chi, lijndansen en/of mindfulness. Ook wordt er weer een leuke wandeling georganiseerd, waarbij wordt afgesloten met een lekkere warme kop erwtensoep.

Nieuw bij deze Sportieve Winter is de “Spierkracht Challenge”. Om fit te blijven, is niet alleen belangrijk om lenig en in balans te blijven maar ook stevige botten en spieren zijn cruciaal. Het zorgt ervoor dat je goed kunt blijven lopen en tillen. Tijdens deze 12 weekse cursus leert u iedere vrijdagochtend diverse oefeningen waarmee u uw lichaam meer kracht geeft. Bovendien meten we op verschillende momenten uw vooruitgang en krijgt u tips hoe u de oefeningen thuis kunt doen. Zo gaat u straks sterk en fit de lente in! Gaat u met ons de uitdaging aan?

Bij de activiteiten zijn de meeste deelnemers 60+, maar iedereen mag meedoen. Ook als je jonger bent. De lessen worden aangepast naar ieders mogelijkheden.

Wilt u meer informatie of wilt u opgeven voor de activiteiten, neem dan contact op met Sportief Capelle via 010-2588787 of kijk op www.sportiefcapelle.nl
 

Activiteiten overdag:

 
Tai Chi
Woensdag 15 en 22 januari, 13.30 - 14.30 uur
Kosten € 3,-
Locatie: Sporthal de Lijster, Lijstersingel 20

Tai Chi staat bekend als een soepele, harmonieuze manier van bewegen die goed is voor lichaam en geest.

Aanmelden kan hier
  
Lijndansen
Woensdag 29 januari en 5 februari: 11.40 - 12.50 uur
Kosten € 3,-
Locatie: Serena Dance, Capelseweg 39
 
Lijndansen is een dansvorm die uit Amerika is overgekomen. Er wordt in de lessen in lijnen/rijen gedanst, als een grote groep. Aanmelden kan hier
 
Winterse Wandeling (incl.. Erwtensoep)
Vrijdag 7 februari, 11.00 - 13.00 uur
Kosten : € 4,-
Locatie: Sporthal Oostgaarde, Dakotaweg 261

Een Winterse sportieve wandeling. De wandeling wordt afgesloten met een lekkere kom erwtensoep. Aanmelden kan hier.
 
Badminton
 
Donderdag 13 en 20 februari: 15.00 - 16.00 uur
Kosten € 3,- 
Locatie: Sporthal Oostgaarde, Dakotaweg 261
 
Leer de fijne kneepjes van de badminton sport. Aanmelden kan hier
 
Spierkracht Challenge
12-weekse cursus
Van 17 januari t/m 3 april
Kosten Gratis
Locatie: De cursus vindt plaats op twee verschillende locaties
1) Schollevaar, 9.30 - 10.30 uur, Wijkcentrum Maria Danneelserf
2) Schenkel, 9.15 - 10.15 uur, Serena Dance, Capelseweg 39
 
Om fit te blijven, is het belangrijk om stevige botten en spieren te houden. Het zorgt ervoor dat u goed kunt blijven lopen en tillen. In 12 weken leert u iedere vrijdagochtend diverse oefeningen waarmee u uw lichaam meer kracht geeft. Bovendien meten we op verschillende momenten uw vooruitgang en krijgt u tips hoe u de oefeningen thuis kunt doen. Zo gaat u straks sterk en fit de lente in! Gaat u met ons de uitdaging aan?
 
Aanmelden kan hier
 

Avond activiteiten: 

 
Mindfulness
Donderdag 30 januari en 6 februari, 19.30 - 21.00 uur
Kosten: € 3,-
Locatie: Sporthal Oostgaarde, Dakotaweg 261

Mindfulness is een vorm van meditatie waarin mensen hun aandacht richten op de fysieke en geestelijke sensaties van het moment, zonder zich te laten afleiden door wat er gebeurt is of wat er nog zal gebeuren. Er past een levenshouding bij waarin men de ervaringen die men op doet, leert aanvaarden. Mindfulness kan als therapie gebruikt worden ter bestrijding van angsten, pijn, piekeren, stress, of een burn-out. 

Aanmelden kan hier