Voetbal Extra

04-02-2020

 

Geen ‘11’-tal, maar wel voltallig plezier!

 
“Mijn dochter zou zich in een ‘gewoon’ voetbalelftal niet thuis voelen. Ze zou daar misschien zelfs wel gefrustreerd raken.” Aan het woord is de moeder van Mieke, een gezellige tiener die een autisme heeft. “Maar hier gaat het fantastisch en is ze helemaal op haar plek”. Mieke doet als één van de weinige meiden mee met ‘Voetbal Extra’. De kinderen krijgen net iets meer individuele begeleiding dan bij standaard elftallen, waar vaak grote groepen tegelijk trainen. Voor sommige kinderen is dat te onoverzichtelijk en te onveilig. Bij Voetbal Extra wordt er elke week op de velden van SVS getraind met dezelfde kleine groep. Met dezelfde lesgevers die rekening houden met eventuele lichamelijke of geestelijke uitdagingen die de kinderen hebben.
 
Ook de oma van Koen zit vanuit de dug-out te kijken naar de voetbalacties van haar kleinzoon en zijn voetbalmaatjes. “Ik heb ontzettende bewondering voor de sportcoaches van Sportief Capelle. Zij hebben echt engelengeduld en voelen precies aan wat de kinderen nodig hebben. Je ziet de spelers echt vooruitgang boeken. Mijn kleinzoon gaat hier elke week met zoveel plezier naartoe. Het feit dat ze geen echte wedstrijden spelen maakt voor hem niets uit. Hij is lekker bezig met de sport waar hij zo van houdt. Dat is voor hem meer dan genoeg. Kijk die lachende gezichten maar!”
 
Ondertussen doen de kinderen trainingsoefeningen, zoals iedereen die voetbalt, ze kent. Een goede warming-up, conditionele spelletjes, afronden op doel, balvaardigheid. Alle kinderen laten elkaar in hun waarde en kijken niet op of om als iemand een oefening net anders uitvoert dan de rest. De trainers weten precies welk kind er uitgedaagd moet worden of juist alleen een aanmoediging kan gebruiken. Hier kan iedereen voetballen zoals hij of zij kan. Met een beetje extra ondersteuning, precies zoals de naam doet vermoeden. Voetbal Extra.
 
Wil je meer info over Voetbal Extra, kijk dan eens hier!