Coronavirus en sporten

04-03-2020

 

Veel vragen over coronavirus en sport

Vanwege de vele onduidelijkheden en vragen rondom de uitbraak van het nieuwe coronavirus en sporten, geven we onderstaand informatie hieromtrent. Het gaat daarbij vooral over het deelnemen aan en organiseren van sportevenementen, -toernooien en -competities. Voor Capelse sporters die moeten reizen i.v.m. internationale evenementen raden wij aan om de (reis)adviezen van Buitenlandse Zaken goed te volgen en voor de situatie in Nederland raden wij aan vooral de adviezen van het RIVM op te volgen.

Verenigingen die vragen hebben over het doorgaan van wedstrijden en evenementen kunnen hiervoor de site en sociale media van hun sportbond raadplegen. De sportbonden laten zich op hun beurt adviseren door het RIVM en NOC*NSF.

Basishygiëne

We raden sporters, vrijwilligers en toeschouwers aan een goede basishygiëne te hanteren. Het RIVM heeft het volgende advies uitgebracht:

  • Was je handen regelmatig.
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes.
  • Probeer het aanraken van je neus, mond en ogen te beperken.

Meer informatie lees je op de site van het RIVM.

Wil je als sportaanbieder meer doen?

Bespreek met de tegenstander hoe je samen omgaat met het schudden van handen rond de wedstrijd. Zorg voor voldoende zeep en eventueel alcoholdesinfectie bij de wasbakken op jouw vereniging. Maak deurklinken, toiletten en andere ruimten en attributen die door vele handen gaan wat vaker schoon. Communiceer de adviezen rond basishygiëne via jouw clubkanalen.
 

Vragen over het coronavirus?

Neem dan contact op met het RIVM via 0800-1351. Dit telefoonnummer is dagelijks bereikbaar van 8:00 tot 20:00 uur.
 

Mocht er meer nieuws zijn over het coronavirus en sporten dan houden we je hiervan op de hoogte via onze site en sociale media.