Capellenaar op weg naar Tokyo 2020

24-01-2020
 

Even voorstellen...

Zijn naam is Edward Maalouf, paralympisch atleet handbiker (fietsen met handen). Vader van tweeling Chantal en Florian (2007) en werkzaam bij de Gemeente Capelle aan den IJssel. Sinds maart 2017 is hij officieel Nederlander, maar oorspronkelijk van Libanese afkomst.
 

Dwarslaesie

In 1995 veranderde zijn leven. Hij viel tijdens zijn werk van de zesde verdieping van een gebouw. Hier hield hij een dwarslaesie aan over. Edward vertelt: ''Die periode in mijn leven heb ik gelukkig kunnen afsluiten en de nieuwe fase heeft mij veel gebracht. In 2000 heb ik de moeder van mijn kinderen ontmoet en in 2002 ben ik naar Nederland gekomen. Tijdens mijn verblijf in Nederland heb ik veel van mijn tijd in sporten geïnvesteerd. Mijn droom was om topsporter te worden. Ook wilde ik graag mijn leven op een positieve manier weer oppakken, een voorbeeld voor anderen zijn, mensen motiveren en inspireren. Dit is mij gelukt maar wel met veel moeite en problemen. Sinds 2005 ben ik actief als topsporter". 

Doel: goud op de Paralympische Spelen in Tokyo 2020
Momenteel is hij aan het proberen om zich te kwalificeren voor de Paralympische spelen in Tokio 2020. Edward gaat verder met zijn verhaal: "Om mijn doel te realiseren wil ik in juni 2020 het podium halen op het wereldkampioenschap in Oostende in België. Mijn grootste probleem is het vinden van een sponsor die mij financieel kan ondersteunen. Ik heb een oude handbike en ik zou voor de spelen graag een nieuwe willen. Ook heb ik geld nodig om de kosten van mijn coach en het trainingskamp te kunnen betalen".
 
Wil of kun je hierin iets betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen zijn gegevens met je delen.
 

Best behaalde resultaten:

  • 2006 Goud en zilver op het wereldkampioenschap in Italia
  • 2007 Zilver op het wereldkampioenschap in Bordeaux- Frankrijk
  • 2007 Winnaar van EHC (European Handbike Circuit)
  • 2008 2x bronzen medailles op de paralympische spelen in Peking – China
  • 2010 Zilver en brons op de ParaAsian games in China
  • 2010 Winnaar van EHC (European Handbike Circuit )
  • 2014 2x zilver op de AsianPara games in Incheon – Korea
  • 2017 Goud met de wereldbekerwedstrijd in Oostende – België