Burendag in Aquapelle

28-09-2020

Zaterdag 26 september jl. was het Nationale Burendag. Van oorsprong een dag waarop buren met elkaar in contact worden gebracht, door middel van bijvoorbeeld een BBQ, een samenwerkingsproject of een goede kop koffie. Zo ontstaan sociale initiatieven en worden contacten en verbindingen tussen groepen mensen bevorderd.

Wij vonden dit als 'nieuwe buur' een prima moment om eens kennis te maken met de buren! Het sportcomplex is op 1 september jl. officieel geopend door de burgemeester, samen met de kinderburgemeester. En wij zijn maar wát trots om dit te exploiteren, beheren en onderhouden.

Overdag werd het sportcomplex nog volop gebruikt voor de wedstrijden van ACZ en Badminton Club Schollevaar. We zijn trots 75 buren welkom te hebben mogen heten en mogen rondleiden. Ze werden in verband met de corona-regels ontvangen in groepjes en het complex rondgeleid. Na de rondleiding was tijd om even een drankje drinken en kennis te maken met de horecagelegenheid.

Koffie is voor buren het begin voor het leggen en versterken van de contacten. En die contacten zijn de basis voor een leuke burendag! En beter een goede buur, dan een verre vriend…
 
Vanaf oktober zullen we vaker een rondleiding, kennismaking organiseren. Hou onze site in de gaten voor nieuws hierover.