Buiten

Sportparken

Een beslissingswedstrijd spelen? Conditie op pijl houden? Een trainingskamp voor uw vereniging? Een 7-kamp voor uw familie? Bedrijvensportdag? Dat kan allemaal! Met vier sportparken verspreid in Capelle aan den IJssel is er altijd een park dat voldoet aan je wensen. Alle sportparken in Capelle aan den IJssel zijn thuisbasis van vaste verenigingen. Ook de middelbare scholen maken er gebruik van, voor hun bewegingsonderwijs. Op tijden dat deze vaste gebruikers niet op de velden zijn, kan ook jij gebruik maken van onze buitenaccommodaties. Kijk hieronder voor de locaties en mogelijkheden.

Ik heb gereserveerd. Hoe kom ik binnen?

Ga je gebruik maken van een sportveld? Dan zorgen de beheerders voor opening van de accommodatie en hoef je dus geen toegangspas te komen halen
 

Dit park wordt gebruikt door voetbalvereniging CVV Zwervers. Het heeft 2 natuurgrasvelden en 2 kunstgrasvelden. Te huren door scholen, particulieren, sportclubjes, bedrijven enz.

Dit sportpark wordt gebruikt door voetbalvereniging (vv) Capelle. Het heeft 2 natuurgrasvelden (hoofdveld niet voor verhuur) en 2 kunstgrasvelden.
Te huren door scholen, particulieren, sportclubjes, bedrijven enz.

Sportpark Bermweg, wordt gebruikt door verschillende verenigingen: Rugby, Cricket, Jeu des Boules en een Golfschool,
Er is 1 rugbyveld, 1 cricketveld, 3 bakken voor jeu des boules, 1oefenkooi.
Te huren door scholen, particulieren, sportclubjes, bedrijven enz. De oefenkooi is vooral interessant voor andere cricketverenigingen.

Dit is een groot sportpark dat wordt gebruikt door meerdere verenigingen.
Voetbalvereniging SVS (nr 31) heeft 2 natuurgrasvelden en 2 kunstgrasvelden. Te huren door scholen, particulieren, sportclubjes, bedrijven enz.
Hockey Club Capelle, HCC (nr 33) gebruikt 2 kunstgrasvelden. Te huren door scholen, particulieren, sportclubjes, bedrijven enz.
Tennisclub Capelle, TCC (nr 35) heeft 8 buitenbanen, 6 overdekte banen en 2 kinderbanen. 
Te huren door scholen, particulieren, sportclubjes, bedrijven enz.
Honk en softbal vereniging Euro-Stars (nr 37) gebruikt 1 honkbalveld, 1 softbalveld en 1 jeugdveld. Te huren door scholen, particulieren, sportclubjes, bedrijven enz.
Korfbalvereniging KCC (nr 39) heeft 3 velden, 5 juniorenvelden, 4 bakken jeu des boules, 3 overdekte jeu des boulesbakken. 

 
 

Pilotseizoen

Dit sportseizoen 2019-2020 draait Sportief Capelle een pilot met het versterken en het ondersteunen van het pedagogisch klimaat binnen de Capelse sportverenigingen.
 
De inspiratie van deze pilot ligt letterlijk en figuurlijk dicht bij ons. Het zijn de bestuurders, die we regelmatig spreken en die ons dan vragen hoe ze de complexiteit van de jeugdleden in het nu en de toekomst kunnen blijven organiseren. De trainers/coaches de ons vragen hoe om te gaan met het veranderende gedrag, hoe om te gaan met de bijzondere kinderen in de groep die ze zo graag willen laten meespelen. De ouders van kinderen die een beroep op ons doen op zoek naar een plek voor hun kind binnen het reguliere sportaanbod. Het zijn de kinderen die aan ons allen vragen “om lekker te kunnen spelen”, om “minder ruzie te maken en te zien gebeuren” en om “gewoon plezier te kunnen maken”. 
 

Vereniging en opvoeden

In ons Capelle is ruim 60% van alle jeugd lid van een van de sportverenigingen of anders georganiseerde sportgroepen. Daarmee heeft de sport als mede-opvoeder grote invloed op het opvoeden en opgroeien van kinderen. Er zijn meerdere studies die wijzen op een direct verband tussen sportdeelname en preventie van probleemgedrag. Het pedagogisch klimaat is hierbij zeer belangrijk en als sportleider/trainer heb je hier grote invloed op.
 
Wij zijn ons bewust van de toegenomen maatschappelijke druk op de sport- en beweegaanbieders en dragen graag ons steentje bij door extra inzet en inhoudelijke verdieping van de pedagogische ondersteuning bij onze Capelse sportverenigingen.
 

Wij hebben ambitie

In Capelle aan den IJssel zijn ‘de Vreedzame School’ en ‘Vreedzame Wijk’ een begrip. Deze succesvolle aanpak is bekend bij veel kinderen en jongeren in de stad. Van Vreedzame School via Vreedzame Wijk naar Vreedzame Vereniging. Dat is het doel van deze pilot. Daarbij willen we in ieder geval bijdragen aan één van de ambities genoemd in het Nationaal Sportakkoord: De Positieve Sportcultuur. De ambitie hierin genoemd is dat overal met plezier, veilig, eerlijk en zorgeloos gesport kan worden. Laten we er samen voor zorgen, dat dit de Capelse Sportcultuur wordt en blijft.
 
Want Bewegen Loont Altijd!