Binnen

Flexibel

Voorbereiding NK of EK? Een (internationaal) toernooi? Braderie of evenement? Dat kan allemaal! Onze accommodaties variëren in omvang en zijn door íedereen te gebruiken. Verenigingen, sportaanbieders en ook particulieren. Met drie sporthallen, één sportzaal, dertien gymzalen en zes vergaderruimtes is er altijd een geschikte ruimte te vinden voor uw activiteit! We beschikken over een groot diversiteit aan mogelijkheden. Ze zijn allemaal per kwartier te reserveren, dus hierin ben je uitermate flexibel. Kijk hieronder voor de locaties en mogelijkheden.
 

Vergaderruimtes

Een vergadering? Netwerkborrel? Workshop? Dat kan allemaal! Onze ruimtes zijn multifunctioneel inzetbaar en ook te combineren met een sportieve activiteit. Ga naar onze vergaderruimtes. 

Als ik heb gereserveerd, hoe kom ik dan naar binnen?

Voor de toegang tot onze gymzalen en sportzaal Schollevaar heeft u een toegangspas nodig. Deze is gekoppeld aan uw gemaakte reservering en kunt u ophalen bij de afdeling verhuur (Hollandsch Diep 63, 4e etage). Wij vragen per toegangspas een borg van 10 euro. Bij inlevering van de pas krijgt u deze borg weer retour. Gaat u gebruik maken van een sporthal of sportveld of vergaderruimte? Dan zorgen de beheerders voor opening van de accommodatie en hoeft u dus geen toegangspas te komen halen.
 

Sportcomplex Aquapelle

Zwembad/sporthalcombinatie

Vanaf september 2020 gaat het sportcomplex open voor bezoekers.
De sporthal kan door middel van 4 vouwwanden worden opgedeeld in 4 grote sportzalen. Het zwembad heeft een doelgroepenbad met een bassin van 15 bij 10 meter en een diepte van 2 meter. Ook is er een wedstrijdbad met een bassin van 25 bij 16 meter, met 6 banen dat 2,5 meter diep is. Beide baden worden voorzien van een beweegbare bodem en uitgerust met materialen t.b.v. diverse watersporten.

Zowel de sporthal als het zwembad hebben een tribune die plaats biedt aan maar liefst 200 toeschouwers. De horecagelegenheid bevindt zich tussen de sporthal en het zwembad en biedt zicht op beide delen van de accommodatie. Ook het kantoor van Sportief Capelle bevindt zich in dit nieuwe gebouw. 
 
De locatie is centraal in een woonwijk gelegen en net buiten het stadscentrum. De locatie is met het OV, de auto, per fiets en te voet goed bereikbaar. 

Sporthal Schenkel staat in de wijk Schenkel. De afmeting van de totale sporthal is 28 x 48 x 7 meter. De hal kan worden verdeeld in 3 zalen.
Deze accommodatie wordt regelmatig gebruikt voor evenementen, ook omdat er een zeer ruime (gratis) parkeerplaats aanwezig is.

Sporthal de Lijster staat in de wijk Middelwatering. De afmeting van de totale sporthal is 28 x 48 x 7 meter. De hal kan worden verdeeld in 3 zalen.

Sporthal Oostgaarde staat in de wijk Oostgaarde. De afmeting van de totale sporthal is 28 x 44 x 9 meter. De hal kan worden verdeeld in 2 zalen en heeft een houten vloer.

Sportzaal Schollevaar staat in de wijk Schollevaar. De afmeting van de totale sporthal is 22 x 28 x 7 meter. De zaal kan worden verdeeld in 2 delen.
Wil je voetballen? Dan kan dat hier. Er zijn nl. voetbaldoelen aanwezig. Ook zijn er hockeybalken aanwezig.

Er zijn twee gymzalen in de Berliozstraat, op nummer 3 en 7. Dit is in de wijk 's Gravenland. Deze gymzalen zijn elk 12 x 21 x 5 meter.

Er zijn twee gymzalen in de Berliozstraat, op nummer 3 en 7. Dit is in de wijk 's Gravenland. Deze gymzalen zijn elk 12 x 21 x 5 meter.

Deze gymzaal bevindt zich in de wijk 's Gravenland en kent een afmeting van 12 x 21 x 5 meter.

Deze gymzaal bevindt zich in de wijk Middelwatering en kent een afmeting van 12 x 21 x 5 meter en heeft een houten vloer.

Deze gymzaal bevindt zich in de wijk Middelwatering en kent een afmeting van 12 x 21 x 5 meter.

12

 

Spetterende verrassing

De 9-jarige Yeavano Cuvalay kreeg gisteren een ‘spetterende’ verrassing in de aula van @openbarebasisschoolWest. Wethouder sport Harriët Westerdijk maakte daar de winnende naam bekend voor het nieuwe Capelse sportcomplex aan de Pelikaanweg. De naam die Yeavano bedacht n.a.v. de prijsvraag...
 
Samen met wethouder vastgoed Nico van Veen werd de prijs, een poolparty voor de hele klas, uitgereikt. Yeavano was de held van de dag en ontving een luid applaus en tromgeroffel van zijn klasgenoten en mocht trots en blij op de foto.

Sportcomplex Aquapelle is dus de nieuwe pakkende naam voor het nieuwe sportcomplex waar heel Capelle straks kan zwemmen en sporten.


Opening september 2020

Het nieuwe sportcomplex krijgt steeds meer vorm. Op de hoek van de Alkenlaan en de Pelikaanweg, waar eerst het IJsselcollege stond, komt een multifunctioneel zwembad in combinatie met een sporthal. De bouw verloopt voorspoedig waardoor het erop lijkt dat begin september het complex kan worden geopend. Het nieuwe zwembad vervangt het verouderde zwembad de Blinkert.
 
Van het nieuwe gebouw maken vanaf het najaar zowel scholen als sportverenigingen gebruik. Het complex krijgt een doelgroepenbad van 10 bij 15 meter en een wedstrijdbad van 25 bij 16 meter. De sporthal en het zwembad krijgen een tribune voor tweehonderd toeschouwers en een horecagelegenheid.