Jongeren 12-18 jr

Je bent jong en je ... SPORT!

Zeker voor middelbare scholieren is het belangrijk om lekker energie kwijt te kunnen en omringd te worden met leeftijdsgenoten. En wat is er daarvoor nou meer geschikt dan sport en spel dat speciaal op hen is afgestemd. In Capelle aan de IJssel zijn er tal van activiteiten voor jongeren tussen de 12 en 16 jaar. Hieronder vind je ze!
 

Sporten met een beetje extra hulp

Ben je jong en heb je een lichamelijke of geestelijke functiebeperking? Natuurlijk wil je dan, net ieder ander, lekker kunnen genieten van sport en bewegen. Lees dan hier verder.
 

Jeugdsportfonds

Alle kinderen horen erbij! Wil je graag sporten maar is er thuis niet genoeg geld voor? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie of het lesgeld voor kinderen uit gezinnen waar daar te weinig geld voor is.

Aanmeldformulier

Het jeugdfonds wordt beheerd door de gemeente Capelle aan den IJssel. Wil je meer informatie of een kind aanmelden? Neem dan contact op met de gemeente.

 

Capels kampioenschap Fifa’20

 
In de afgelopen weken konden jongeren van 12 tot 16 jaar zich bij ons opgeven voor het Capels kampioenschap Fifa’20 op de Playstation. Dit als activiteit van het project Homebase. Maar liefst 36 jongeren gaven hier gehoor aan! Vrijdagavond was het dan zover. Om 15:00 uur stonden de eerste jongeren al voor Sporthal de Lijster te wachten of ze naar binnen mochten. Het toernooi startte om 16:00 uur en de onderling strijd duurde tot 19:00 uur. De spanning was voelbaar en hoorbaar, iedere keer als de deelnemers weer een bekende binnen zagen komen: "Shit, hij is is er ook en hij is echt goed", klonk er regelmatig. 
 

Spanning

Samir van WePlaySports  legde de regels van het toernooi uit. Gespannen gezichten wachtten op de poule-indeling, met hier en daar gemompel als er sterke spelers in de eigen poule werden gezet. 
 
Na de poule-indeling gingen de deelnemers van start, in wedstrijden die 8 minuten duurden. De rust en stilte waarmee ze begonnen was al snel verdwenen. De spanning spatte er van af. Mooie goals, acties, gejuich en gezichten die af en toe op onweer stonden ... Tien schermen waarop 20 jongeren tegelijk hun wedstrijden speelden. Het was mooi en leuk om te zien hoe intensief de jongeren dit beleefden. Ook het respect voor elkaar na de wedstrijd was goed om te zien.
 
De troostfinale ging tussen Mattia Rochi en Noah Lubben. Wat een strijd! Met nog een aantal minuten te spelen stonden beide teams nog maar met 10 man op het veld en de stand was 3-2 in het voordeel van Mattia. Bij het eindsignaal was duidelijk dat Mattia Rochi naar huis ging met de 3e plek prijs van het toernooi.
 

Finale

De finale ging tussen Ender Ahmet en Malik Esseboom. De twee mannen waren samen bovenaan geëindigd in de poule en liepen met gemak de knock-out fase en de verdere rondes door. Malik was erg op dreef want had in de poulefase een doelsaldo van +14. Het zou dus een spannende strijd worden. Er werd in de eerste helft twee keer gescoord dus gingen ze de tweede helft in met een stand van 1-1. In de 76minuut werd gescoord door Malik, die hoog van zijn stoel. De laatste 14 minuten waren billen knijpen want er kwamen over en weer kansen. Uiteindelijke mocht Malik het zweet van de voorhoofd vegen en zijn handen in de lucht gooien want hij was de Capels kampioen Fifa’20 geworden!
 
Gefeliciteerd Malik! Wat was het een topavond!