Jeugd tot 12 jr

De jeugd in beweging

Veel kinderen in Capelle aan den IJssel kennen ons omdat ze ons tegenkomen in de scholen en omdat we na schooltijd de wijken induiken tijdens de wijksport. We organiseren daar wekelijks activiteiten op de trapveldjes of gymzalen. En in de vakanties… pakken we uit tijdens onze Sport- & Fundorpen. Hieronder vind je deze, en onze andere activiteiten, voor kinderen tot en met groep 8.
 

Sporten met een beetje extra hulp

Ben je jong en heb je een lichamelijke of geestelijke functiebeperking? Natuurlijk wil je dan, net ieder ander, lekker kunnen genieten van sport en bewegen. 
 

Jeugdsportfonds

Alle kinderen horen erbij! Wil je graag sporten maar is er thuis niet genoeg geld voor? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie of het lesgeld voor kinderen uit gezinnen waar daar te weinig geld voor is.

Aanmeldformulier

Het jeugdfonds wordt beheerd door de gemeente Capelle aan den IJssel. Wil je meer informatie of een kind aanmelden? Neem dan contact op met de gemeente.

Beweeg-feestweek in sportcomplex Aquapelle

 
Sportcomplex Aquapelle is geopend! Dit gaan we natuurlijk feestelijk vieren! Van zaterdag 17 tot en met vrijdag 23 oktober, zijn er allerlei leuke activiteiten, voor jong en oud. Oftewel een ‘beweegfeestweek’ in de herfstvakantie.
 

Tof programma

Hier vinden jullie het programma van de feestweek, een week vol met sport, spel en beweegactiviteiten. We presenteren dit vol trots omdat het gelukt is om samen met Capelse verenigingen en sport- en beweegaanbieders een geweldig gevarieerd programma samen te stellen in ons nieuwe sportcomplex.
 
Er zit ook een dubbel feestelijk tintje aan deze week. Wij, Sportief Capelle, de beheerder van het sportcomplex, bestaan dit jaar namelijk 10 jaar! Ook daarom wilden we grootst uitpakken. 
 
Helaas kunnen we door de coronamaatregelen geen publieksactiviteiten organiseren, publiek is nu immers niet toegestaan. De activiteiten zijn dus bedoeld om actief mee te doen. Denk aan de toffe zwem4daagse met ACZ, de dansworkshops met Dansschool On the Move, de panna knockout, ouder en kind zwemmen, Club Goud in het zwembad, Sport en Fundorp, discozwemmen en een triathlon. Klinkt dat niet cool?!
 

Voor iedereen

Voor iedereen is er iets te doen in deze week. Kinderen, volwassenen, sporters en niet-sporters uit Capelle aan den IJssel en omstreken zijn van harte welkom! Het belooft een super leuke week te worden. Er is begeleiding en toezicht bij de activiteiten. Ook vindt er een expositie plaats van de Historische Vereniging Capelle, met aansprekende beelden uit het Capelse verleden.
 

Corona-regels en aanmelden

Uiteraard houden we ons allemaal aan de regels die gelden omtrent corona. Vanwege corona en de maximale bezetting is het belangrijk dat je je online aanmeldt voor activiteiten. Hoe dat kan, lees je onderaan dit artikel, maar let op....
 
Kijk ook voor je van huis vertrekt altijd even op onze site voor de actuele status! In deze tijd kan er op het laatste moment een aanpassing in het programma moet worden aangebracht.
 
Volg ons ook online op Facebook @sportcomplexAquapelle voor updates en meer informatie.
 
Hierbij tot slot een bedankje aan alle verenigingen, sportaanbieders en vrijwilligers die zich hebben ingezet of gaan inzetten om alle activiteiten mogelijk te maken. 
 
Aquapelle is meer dan je denkt!
 

Online aanmelden activiteiten

Banenzwemmen, Recreatiezwemmen, Ouder en kind zwemmen via deze link
Zwemvierdaagse: via deze link = VOL!
Inlooptraining badminton: deze activiteit gaat niet door
Pannaknockout: inschrijven via info@sportiefcapelle.nl
Dansworkshops: inschrijven via info@sportiefcapelle.nl
Freerunning: inschrijven via info@sportiefcapelle.nl
Triathlon zwemmen (onderdeel programma Sportieve Herfst): via deze link.
Club Goud = VOL!
Sport & fun dorp: ticketverkoop 
Synchroonzwemmen clinic inschrijven via info@sportiefcapelle.nl