Bewegen op maat

Sporten met een beetje extra hulp

Heb je een lichamelijke of geestelijke functiebeperking? Natuurlijk wil je dan, net ieder ander, lekker kunnen genieten van sport en bewegen. Of misschien heb je een kind dat meer aandacht nodig heeft om zich letterlijk en figuurlijk vrij te kunnen bewegen? 
 

Kijken naar de mogelijkheden

Laten we samen kijken naar de mogelijkheden! Wij kunnen je bijvoorbeeld de weg wijzen naar een sportaanbieder die extra begeleiding biedt. Of misschien ben jij -of je kind- helemaal op z’n plek bij één van de activiteiten die wij organiseren. 

Duofiets - lekker samen op pad!

 

Samen op de fiets - Lekker op pad

Het lijkt wel of heel Nederland kan fietsen. We worden ermee grootgebracht en overal liggen uitstekende fietspaden. Toch is het niet voor iedereen vanzelfsprekend om een aantal kilometers weg te trappen. Onze duofiets is er voor iedereen die niet alleen durft, wil of kan fietsen. Bijvoorbeeld mensen met dementie of een handicap, tijdelijk geblesseerden of ouderen.

Gemakkelijk in gebruik

Het leuke is dat je bij de duofiets naast elkaar zit. Je kunt dus onderweg gezellig kletsen, genieten van de buitenlucht of samen bijvoorbeeld een boodschap doen. Onze duofiets heeft trapondersteuning, die kan worden ingeschakeld door de hoofdbestuurder. Een dijkje op? Geen probleem! De fiets rijdt ontzettend licht. De ‘bijrijder’ kan wel of niet zelf meetrappen. Alles is mogelijk! De stoel heeft daarnaast een makkelijke instap omdat de zitting gedraaid kan worden.

Gratis en voor iedereen

Wil je vrijwilliger worden om te fietsen met iemand die dit niet alleen kan? Of wil je je buurman verblijden met elke week een rondje door Capelle aan den IJssel? Zit je oma veel alleen thuis en wil je haar meenemen voor een tochtje langs de IJssel? Iedereen mag de fiets gratis gebruiken!
 
Rob Nieuwveld sprak in IJssel-nieuws van Radio Capelle met Lian Witteveen, directeur Sportief Capelle, over wat een duofiets kan betekenen voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen of durven fietsen en toch weer een tochtje in de buitenlucht kunnen maken. Luister naar de podcast.
 
Reserveren doe je heel gemakkelijk via info@sportiefcapelle.nl of bel ons 010-2588787.