Zoekresultaat

Wijksport

Elke week organiseren de Sport & Beweegcoaches van Sportief Capelle sportactiviteiten in de wijken Schenkel, Middelwatering, Oosgaarde en Schollevaar-west voor de Capelse jeugd van 8 tot en met 12 jaar.

Tijdens deze wijksportactiviteiten kunnen kinderen kennis maken met allerlei vormen van sport en spel. Ook worden deze activiteiten regelmatig bezocht door Capelse sportverenigingen voor het geven van kennismakingsclinics. Dit gebeurt tijdens de zogenaamde 'verenigingsweken'.

Het deelnemen aan de wijksport is laagdrempelig, gratis en altijd dichtbij.
In de schoolvakanties vinden er geen activiteiten plaats. 


Themaweken
Naast bovenstaande activiteiten worden er ook zogenaamde themaweken georganiseerd in het kader van wijksport. Tijdens een themaweek staan alle activiteiten in die week in het teken van een bepaald thema. Dit kunnen wijkvoorronders zijn voor bijvoorbeeld het Capelse Straatvoetbalkampioenschap of Electrodance kampioenschap. Maar ook komen er speciale sport- en spelvormen aan bod zoals Capoeira, Ultimate Frisbee, Freerunning en Boogschieten. De activiteiten van de themaweken worden niet alleen georganiseerd in de wijken van het reguliere wijksport (Schenkel, Middelwatering, Oosgaarde en Schollevaar-west), maar worden ook georganiseerd in de wijken 's Gravenland, Capelle-west en Fascinatio.


Sportpas
Alle nieuwe deelnemers van de wijksportactiviteiten ontvangen (éénmalig) een gratis persoonlijke sportpas. Deze sportpas geeft gratis toegang tot de activiteiten en biedt de mogelijkheid om gratis sport- en spelmaterialen te lenen (gedurende de tijden van de wijksportactiviteiten).

Bij iedere activiteit worden de sportpassen van alle deelnemende kinderen gescand en wordt zodoende ook de deelname geregistreerd.

Klik hier voor het aanvraagformulier voor de sportpas.

Huisregels
Bij de activiteiten gelden spelregels. Deze regels maken het mede mogelijk voor iedereen om op een leuke manier deel te nemen aan de wijksportactiviteiten. Gelijktijdig met de aanvraag van de sportpas, moeten zowel de ouders/verzorgers als de deelnemer een brief ondertekenen, om aan te geven dat hij/zij bekend is met de geldende regels bij de wijksportactiviteiten.

Klik hier voor het formulier met de spelregels van de wijksportactiviteiten.


Locaties en tijden
Bekijk hieronder het programma van Speel je Sport. In de schoolvakanties vinden geen activiteiten plaats.

 NaamDagTijdWijkLocatie
1. Speel je sport (9 - 12 jaar)Maandag15:30 - 16:30SchollevaarGymzaal / Trapveld Louvre (verzamelen Kinderlab!)
2. Speel je sportDinsdag15:30 - 16:30MiddelwateringGymzaal / Trapveld Wiekslag
3. Speel je sport (6 - 8 jaar)Woensdag13:00 - 14:00SchollevaarGymzaal / Trapveld Louvre (verzamelen Kinderlab!)
4. Speel je sportDonderdag15:30 - 16:30OostgaardeGymzaal Beemsterhoek / Cruyff Court
5. Speel je sportVrijdag15:30 - 16:30SchenkelGymzaal / Trapveld Bongerd