Zoekresultaat

Jeugd

Naast de activiteiten in het kader van schoolsport (klik hier voor meer informatie) en wijksport (klik hier voor meer informatie) organiseert Sportief Capelle nog verschillende projecten en activiteiten voor de jeugd.

- Peutersport & Fun
- Judo- en Danslessen
- Club Extra
- Sport en Fun Dorp
- Jeugdsportfonds
 
Tijdens de activiteiten kan er voor publiciteitsdoeleinden worden gefilmd en/of gefotografeerd.

Peutersport & Fun

Helaas is lang niet overal voldoende speelruimte voor de kinderen. Door druk verkeer, kleine huizen en een tekort aan speelzalen krijgen kinderen soms weinig kans om zich lekker uit te leven. Om de jongste jeugd (2-4 jaar) voldoende sportmogelijkheden te geven, biedt Sportief Capelle Peutersport & Fun aan.

Klik hier voor meer informatie over Peutersport & Fun.

Peutersport & Fun

Judo- en Danslessen ('s Gravenland / Capelle-west)

Op de dinsdagmiddag organiseert Sportief Capelle judo- en danslessen voor de jeugd in de wijken s'Gravenland en Capelle-west. Deze lessen, welke mede mogelijk worden gemaakt door het WOP 's Gravenland, richten zich op de jeugd van 5 t/m 12 jaar en worden gegeven in de gymzalen aan de Berliozstraat. Inschrijven kan via deze link.

Klik hier voor meer informatie en het inschrijfformulier over de judolessen.

Op dit moment worden de lessen Clip & FantasyDance geïnventariseerd. Wilt u uw zoon/dochter aanmelden dan kunt u  telefonisch contact opnemen met Sportief Capelle via 010-2588787. Inschrijven kan hier.
Klik hier voor de flyer van de danslessen: Clip & FantasyDance.Club Extra

Sommige kinderen met een motorische achterstand of een vorm van autisme hebben moeite om mee te komen of aansluiting te vinden bij leeftijdsgenoten. Dit kan tot uiting komen tijdens de gymles, tijdens sporten bij een vereniging of bij het buitenspelen. Daarom is Sportief Capelle gestart met Club Extra. Sportief Capelle vindt dat iedereen, jong en oud, moet kunnen genieten van sport en bewegen.Speciaal voor kinderen met een motorische achterstand of een vorm van autisme organiseert Sportief Capelle ‘Club Extra’.
Klik hier voor meer informatie.

 

 

Sport & Fun Dorp: de leukste en sportiefste vakantieactiviteit!

Iedere officiele schoolvakantie organiseert Sportief Capelle een leuke en sportieve activiteit, namelijk het Sport en Fun Dorp. Een dag vol sport- en beweegplezier voor de Capelse jeugd van 2 t/m 14 jaar.

Kijk op de agenda wanneer de eerstvolgende editie van het Sport en Fun dorp is.

Jeugdsportfonds

Voor alle kinderen is het belangrijk om te kunnen sporten. Ook als de ouders/verzorgers minder geld hebben. Het Jeugdsportfonds biedt deze kinderen de kans om toch deel te nemen aan sport- en beweegactiviteiten.

Het fonds betaalt (een groot deel van) de kosten voor sportclub of sportbenodigdheden (sportkleding en sportmaterialen) voor gezinnen met een inkomen tot 120% van het minimuminkomen.
 
Bij sporten is het belangrijk dat de sportvereniging door NOC*NSF is erkend. In Capelle aan den IJssel is het verder mogelijk zwemles via het Jeugdsportfonds te betalen.
 
Vergoeding
Er kan 1 maal per 12 maanden een aanvraag worden gedaan voor het Jeugdsportfonds (á €225,-) of het jeugdcultuurfonds (á €450,- voor yoga, dansen, ballet, scouting, muziekles, etc.).
 
Aanvragen via intermediair
Aanvragen voor een bijdrage kunnen worden gedaan door een intermediair, welke bekend is met het betreffende kind. Dit kunnen zijn: (gym-)docenten, jeugdhulpverleners, medewerkers van het Centrum voor Jeugd en Gezin.

Sportief Capelle kan alleen als intermediair fungeren voor kinderen welke deelnemen aan de wijksportactiviteiten in het kader van 'Speel je Sport'. Sportief Capelle kan niet als intermediair optreden voor deelname aan activiteiten, welke Sportief Capelle zelf aanbiedt (zoals bijvoorbeeld Club Extra). 

Klik hier voor het invulformulier voor de gegevens, welke een intermediair (minimaal) nodig om een aanvraag voor uw kind in te dienen. Het kan voorkomen dat op verzoek van het Jeugdsportfonds extra informatie nodig is.

Bekijk met uw kind welke sportactiviteit het wil doen en bij welke club. Zoek op wat het kost om lid te worden van de club of deel te nemen aan de activiteit. Zoek ook uit welke (sport)kleding/schoenen en attributen nodig zijn. Ga met die informatie en een bewijs van uw inkomen naar een intermediair om een aanvraag te doen.

Voorwaarden
Voor het aanvragen van een bijdrage uit het Jeugdsportfonds gelden de volgende voorwaarden:
·         Voor kinderen van 4 tot 18 jaar;
·         Voor kinderen die zijn ingeschreven in de gemeente Capelle aan den IJssel;
·         Voor kinderen waarvan het inkomen van de ouders/verzorgers niet hoger is dan 120% van het minimuminkomen;
·         Een intermediair doet de aanvraag, niet de ouders/verzorgers zelf;
·         Het geld wordt rechtstreeks aan de sportaanbieder betaald;
·         Voor ieder kind uit een gezin kan een aanvraag worden ingediend;
·         Voor één kind kan één aanvraag worden gedaan
 
Toetsing en betalingen
De aanvraag wordt door de intermediair ingediend bij Jeugdsportfonds  Zuid-Holland. Aan de hand van de voorwaarden wordt de aanvraag wel of niet goedgekeurd. Het geld wordt rechtstreeks aan de sportclub, zwemles of leveranciers van kleding en materialen betaald.
 
Vragen
Klik hier voor meer informatie over het Jeugdsportfonds Capelle aan den IJssel.
Ook kunt u contact opnemen via e-mail consulent.zuidholland@jeugdsportfonds.nl of bellen met 0174-244940.