Zoekresultaat

Voetbalbattle Challenge010

Voetbalbattle Challenge010

Op 22 november 2018 jl. stond de eerste derby van de twee grote voortgezet onderwijs scholen van Capelle aan den IJssel op de planning van het beweegproject Challenge 010. Het Comenius College en het IJsselcollege stonden tegenover elkaar in Sporthal Oostgaarde. In eerste instantie stond hij gepland in Sporthal Schuttersveld maar het was onderling al snel geregeld dat deze battle natuurlijk in hun eigen stad moest gebeuren.

 

Om 16:00 uur begon de aftrap van de eerste wedstrijd. De onderbouw leerlingen van beide scholen waren als eerst aan de beurt. De aftrap werd genomen door het IJsselcollege maar al snel trok het team van het Comenius College de wedstrijd naar zich toe en scoorde met een mooi afstandsschot de 0-1.

Het IJsselcollege speelde voor het eerst met een gemend team van jongens en meisjes. Dit omdat het Comenius College geen meisjes team heeft en het IJsselcollege hun meisjes wel wilden laten spelen.

Het IJsselcollege had het zwaar want drie  minuten na het eerste doelpunt scoorde Badr Hattit de tweede treffen voor het Comenius. Het lukte IJsselcollege niet om in de eerste helft een stempel te drukken en dus eindigde zij de eerste helft dan ook met een achterstand van 0-5.

De tweede helft ging het een stuk beter voor het IJsselcollege. Ze creëerden steeds meer kansen maar het geluk was niet aan hun kant. Het meegereisde publiek zo’n 20 man schreeuw voor 100 man als ze weer in de buurt kwamen van het doel maar helaas het scoren bleef uit. Daarentegen zat het wel mee voor het Comenius en liepen ze langzaam uit naar een 0-9 winst. 

De tweede wedstrijd ging tussen de bovenbouw leerlingen. Deze wedstrijd was vanaf het begin spannend. De sfeer in de sporthal was zeer goed, beide scholen kregen kans op kans, maar gescoord werd er niet. Tot diep in de tweede helft bleef het 0-0 maar uiteindelijk scoorde Comenius College de 1-0. Hierna kreeg IJsselcollege nog een paar mooie kansen maar het mocht niet baten. In de laatste minuut stelde het Comenius college de winst veilig door de 2-0 te scoren.

Het was een leuke middag met veel strijd tussen de twee scholen. Aan het einde van de twee wedstrijden evalueerden de leerlingen samen de wedstrijd en gaven de scholen elkaar de maximale score voor sportiviteit. Naast de sportieve uitdaging is het evalueren van de wedstrijd en het geven van sportiviteitspunten een vast onderdeel van het programma Challenge 010. Dit maakt het project een zeer geslaagd voor deze doelgroep.