Zoekresultaat

Voetbal debuut

Voetbal debuut

Jongensdromen komen uit! Lekker voetballen met je vrienden in een écht stadion. Ok, de voetbalcarrière ligt bij de meeste deelnemers al een tijdje achter hen, maar met Walking Voetbal van Sportief Capelle is het de deelnemers toch mooi gelukt om hun wedstrijd te spelen in het Excelsior Stadion.

De wedstrijd is onderdeel van de laatste en tiende week van de pilot Walking Voetbal in Capelle aan den IJssel. Het spel is voor iedereen die nog steeds van voetbal houdt, maar voor wie dit niet meer zo makkelijk gaat. In de voorgaande weken hebben 14 mannen kennis gemaakt met dit spelletje en ze zijn het er unaniem over eens: het is geweldig om weer met voetbalvrienden lekker een balletje te trappen.

 

 

’s Ochtens werd er ietwat gespannen verzameld bij VV Capelle, om per taxibus af te reizen naar het Excelsior Stadion. Snel omkleden en dan in een gezamenlijk training met de tegenstander (PPSC uit Schiedam) om de zenuwen uit te benen te lopen. Al snel rolde de bal lekker en hadden alle mannen een glimlach op het gezicht. Toen was het eindelijk zo ver voor de aanwezigen: hun eerste wedstrijd in een echt stadion! Een legendarisch moment, niet alleen voor de spelers, maar ook voor het voetbal in Capelle aan den IJssel; de eerste Walking Voetbal wedstrijd was bij de aftrap een feit.

 

Hoe de wedstrijd verliep? De beelden zijn niet vrijgegeven, want we willen de huidige bondscoach niet in verlegenheid brengen met de uitzonderlijke kwaliteiten van de heren. Het was echter prachtig om te zien, iedereen heeft er volop van genoten.

 

Na het laatste fluitsignaal, werd er via de kleedkamers overgegaan naar de vertrouwde derde helft. Deze bestond naast het gebruikelijke voetbalhumor en een drankje ook uit een rondleiding voor beide teams door het Excelsior Stadion. Een officieel moment in de persruimte kon natuurlijk uitblijven. Vervolgens werd er rond het middaguur weer gezamenlijk afgereisd naar Capelle.

 

Wilt u ook graag weer de actief de voetbalsfeer beleven? De Walking Voetbal groep is op zoek naar meer deelnemers. Loop gerust binnen bij de trainingen op VV Capelle aan de B.C. Boutensingel, iedere woensdag van 10:00 tot 11:00 (behalve tijdens de schoolvakanties). Wilt u meer weten, neem dan contact op met Hajo Feitsma van Sportief Capelle via 010-258787 of info@sportiefcapelle.nl.