Zoekresultaat

Vechtende vrienden

Vechtende vrienden

Wie kickboksschool Eagle Gym betreedt, stapt binnen in een huiselijke ruimte waar een gemoedelijke sfeer hangt. Direct naast de voordeur bevindt zich een barretje, daarnaast een gezellige zithoek met TV,  en overal hangen persoonlijke foto’s. Er is overduidelijk persoonlijk contact en er wordt veel gelachen. Maar schijn bedriegt; achter de toegangspoortjes wordt er -op de mat en in de ring- keihard gezweet, uitgedaagd en getraind. Het opleiden van kampioenen én het zorgen voor elkaar gaan hand-in-hand in deze Capelse sportschool.

Eigenaren Aad en Sandra Aldus wijden hun hele leven aan de sport. Met zes dagen per week overdag én ’s avonds geopend, drukt het een enorme stempel op hun leven. “Maar we willen niet anders, we zijn één grote familie”, zullen ze hier later over zeggen.

 

Niet alleen volwassenen weten de weg naar Eagle Gym te vinden, ook steeds meer kinderen sluiten zich aan. “Vanaf zes jaar kan iedereen mee komen trainen”, vertelt Aad. “We zien dat ook steeds meer meisjes willen leren kickboksen. Uiteraard gaat dat op die leeftijd allemaal nog heel speels. Ik vind het mooi om te zien wat sporten met kinderen kan doen. Sommigen komen hier heel schuchter en onzeker binnen. Ze worden bijvoorbeeld op school gepest of hebben weinig eigenwaarde. Natuurlijk leren we ze niet om er dan maar op los te rammen. Maar werken aan je zelfvertrouwen helpt! We maken kinderen sterk, niet alleen letterlijk, maar vooral figuurlijk.”

 

Aad vervolgt: “Na verloop van tijd zie je kinderen rechterop lopen, met het hoofd omhoog in plaatst van naar beneden”. Aad straalt als hij erover vertelt “Ik kan daar zo van genieten”. Sandra vult aan: “Vaak krijgen we bij het aanmelden informatie van ouders, bijvoorbeeld als een kind ADHD heeft. Heel bewust wordt dit vooraf niet uitgebreid besproken met de trainers. Aad heeft in het verleden veel met probleemjongeren gewerkt. Hij past geruisloos de trainingsoefeningen aan zodat niet de stempel van een kind voorop staat, maar het kind zelf.”

 

De trainingsmethoden zorgen niet alleen voor veel plezier maar ook voor resultaat. Bij nader inzien blijken de foto’s aan de wand niet ‘zomaar’ gezellige kiekjes te zijn. Het is een eregalerij van alle kampioenen die Eagle Gym voorbracht. Zowel Europese en wereldkampioenen. “Dit jaar zijn zelfs vier van onze jeugdleden Europees kampioen geworden” vertelt Sandra. “Ook bij de volwassenen wordt uitstekend gepresteerd. Er trainen wedstrijdjongens vanuit de hele regio bij ons. Vanuit Gouda, Gorinchem, Den Haag, Hellevoetsluis, noem maar op. Sommigen van hen zijn echte rolmodellen voor onze jeugdleden geworden. Ze helpen bijvoorbeeld met het trainen van de kinderen.”

 

Ook dames die aan hun conditie willen werken zijn van harte welkom bij Eagle Gym. Sandra: “We hebben in de ochtenduren trainingen zonder contact, dus je hoeft dan niet te sparren. Daarvoor in de plaats gebruiken we boksbags. Hier doen mensen van uiteenlopende leeftijd aan mee, de oudste is zelfs boven de 60 jaar. Ook hier wordt volop getraind, maar natuurlijk staat het sociale aspect hierbij ook hoog in het vaandel.”

 

Binnenlopen of meedoen aan een proefles is altijd mogelijk bij Eagle Gym. De contactgegevens zijn: Essenlaan 2, 010 – 742 2444, Eagle-gym@hotmail.com.