Zoekresultaat

Valpreventie

Valpreventie

Ouderen staan sterker door valpreventie!

Vallen is de meest voorkomende oorzaak van letsel door een ongeval bij ouderen. Met de juiste aanpak kan het valrisico bij ouderen effectief verlaagd worden. Ook als je ouder wordt, wil je de dagelijkse dingen blijven doen en het huis uit kunnen. Helaas komen door eenzaamheid, het hebben van weinig sociale contacten, sommige ouderen moeilijk buiten.

 

Van 1 tot 6 oktober is het valpreventieweek, maar ook week tegen eenzaamheid. Beide treft een grote groep ouderen. Een geschikt moment om het beweegprogramma ‘In Balans’ te organiseren. Met dit beweegprogramma kun je een enorme verbetering van de spierkracht en evenwicht bereiken. De kans om te vallen wordt daarmee kleiner. Het is het belangrijk dat je je veilig en vertrouwd voelt met je lichaam. Ex-deelnemers geven na afloop aan dat ze meer zelfvertrouwen hebben en steviger op hun benen staan.

 

‘In Balans’ is een groepscursus en bestaat uit 13 beweegmomenten en een cursusboek. Tijdens de eerste bijeenkomst komen er diverse onderdelen aan bod die invloed hebben op het vallen. Medicijn gebruik, vloerkleden, stroomsnoeren en een veilige vluchtweg zijn belangrijke onderwerpen. Maar we laten ook zien wat bewegen kan doen om vallen te voorkomen.

 

Aansluitend kun je je opgeven voor de  vervolgbijeenkomsten. Deze bijeenkomsten bestaan uit handige oefeningen, tests en informatie over bewegen en evenwicht. Daarnaast is er voldoende tijd om tijdens de bijeenkomsten met anderen ervaringen uit te wisselen. Je bent namelijk niet de enige die het overkomt!

 

De eerste bijeenkomst is op vrijdag 4 oktober tussen 13.30 uur en 14.30 uur, inloop 13.00 uur in het Huis van de Wijk in Schenkel!

Lukt het niet om daar zelfstandig te komen? Wij regelen vervoer, meld je aan bij Sportief Capelle.

 

Sportief Capelle biedt ‘In Balans’ gratis aan vanuit het Gemeentelijk project ”Versterken door Bewegen”.

Valpreventie wordt uitgevoerd door een samenwerkingsverband tussen fysiotherapeuten, zorgspecialisten, Welzijn Capelle en Sportief Capelle.

Meer info via Sportief Capelle 010-258 87 87 of info@sportiefcapelle.nl