Zoekresultaat

Twee Capelse sportverenigingen behalen certificaat In Veilige Handen

Twee Capelse sportverenigingen behalen certificaat In Veilige Handen

De korfbalvereniging KCC/Delta Logistiek en badmintonclub Schollevaar zijn de eerste twee sportverenigingen in Capelle aan den IJssel die het certificaat 'In Veilige Handen' hebben behaald. Zij hebben hiervoor een cursus gevolgd bij Sportief Capelle.

De cursus richt zich op hert creëren van een structureel veilige en plezierige sportomgeving binnen de vereniging. Binnen de cursus is er onder meer gericht aandacht voor het voorkomen van seksueel grensoverschrijdend gedrag  en het voorkomen van pesten en discriminatie binnen de vereniging.

Beide verenigingen hebben een voor hun organisatie passende wijze gehanteerd om een veilige sociale omgeving te kunnen implementeren. De vertrouwenspersonen van KCC/Delta Logistiek hebben een uitgebreidere rol gekregen binnen de vereniging en bij Badmintonclub Schollevaar is inmiddels vanuit de praktijkgerichte cursusopdrachten zelfs een vertrouwenscommissie opgericht.

Heeft uw vereniging ook interesse in dit traject? Neem dan contact op met Hajo Feitsma, verenigingsondersteuner van Sportief Capelle via info@sportiefcapelle.nl of telefonisch via 010 - 258 87 87.