Zoekresultaat

Themaweek Olympics

Themaweek Olympics

Jaarlijks wordt op 23 juni in meer dan 160 landen wereldwijd Olympic Day gevierd. Op deze bijzondere dag wordt de verjaardag/geboorte van de moderne Olympische Spelen gevierd. Honderdduizenden mensen van jong tot oud nemen op deze dag deel aan diverse sportieve activiteiten, waarbij de Olympische waarden Excelleren, Respect en Vriendschap centraal staan. Met het vieren van Olympic Day willen we niet alleen onze hedendaagse samenleving verbeteren, maar kunnen we ook de kampioenen van morgen inspireren.

 
Olympic Day in Nederland

NOC*NSF neemt ook dit jaar actief deel aan de wereldwijde viering van Olympic Day. In Nederland richten we onze Olympic Day-boodschap op kinderen (groep 5 t/m 8 van het basisonderwijs) en willen we hen door middel van het educatieprogramma IK (excelleren), JIJ (respect) en WIJ (vriendschap) inspireren met de Olympische idealen.

Natuurlijk geven wij hier ook aandacht aan!


In week 26 kunnen de kinderen van groep 5 t/m 8 van alle scholen meedoen tijdens de themaweek Olympic!


Iedere deelnemer krijgt een scorekaart en kan diverse Olympische onderdelen uitvoeren zoals verspringen, hordelopen en nog veel meer. Je kan ook nog een leuk prijsje winnen.


Locaties en tijden:

Maandag 24 juni   15.30 – 16.30uur   Schollevaar Gymzaal Louvre

Dinsdag 25 juni    15.30 – 16.30uur   Middelwatering Gymzaal Wiekslag

Donderdag 27 juni 15.30 – 16.30 uur Oostgaarde Gymzaal Beemsterhoek

Vrijdag 28 juni     15.30 – 16.30 uur  Schenkel Gymzaal Bongerd


Bij mooi weer vinden de activiteiten plaats op de nabij gelegen trapveldjes.