Zoekresultaat

Stap Je Fit Challenge

Stap Je Fit Challenge

Aan het begin van de zomer kregen de groep 6, 7 en 8 leerlingen van de basisscholen Klim Op Roerdomplaan en Ontdekrijk een stappenteller uitgereikt om de ‘Stap je Fit Challenge’ aan te gaan. Nu na de zomervakantie spraken wij met met Adaime, één van de leerlingen van de Klim Op Roerdomplaan. Ze ging in de zomermaanden enthousiast de Challenge aan om 13.000 stappen te halen per dag.

“Ik heb niet iedere dag de 13.000 stappen gehaald, maar mijn record op één dag is 14.000 stappen. En ik heb twee keer een wedstrijdje met mijn moeder gedaan en deze ook gewonnen” glundert Adaime trots.

 

Op de vraag waarom ze de Stap je Fit Challenge deed antwoordt Adaime “Ik wilde een betere conditie en afvallen”. Uiteraard zijn we benieuwd of dit ook gelukt is. Het antwoord van Adaime hierop is duidelijk “Als ik ga buitenspelen let ik erop dat ik meer ren, ik merk dat ik het thaiboksen beter kan volhouden en ik ben ook nog afgevallen”.

 

Adaime is dus erg enthousiast over de stappenteller. We zijn ook benieuwd hoe Dennis Marcussen, de directeur van de Klim Op, de 'Stap Je Fit Challenge' heeft ervaren.

“De kinderen waren heel enthousiast. Er werden direct plannen gemaakt hoe ze de stappentellers konden gaan gebruiken. In groep 6 werd zelfs een klassen-challenge gehouden. En ook docenten vroegen of er ook een stappenteller voor hen was. Kortom een hoop enthousiasme. Het was zeker een leuke en actieve manier om de leerlingen te stimuleren om meer te bewegen”.


De Stap Je Fit Challenge maakte onderdeel uit van het programma Buurtsportvereniging. Vanuit het programma zijn samen met de twee scholen (pilot)projecten uitgezet om kinderen te stimuleren en ondersteunen om voldoende te bewegen. Vanuit de ervaringen van deze projecten bekijken wij om deze uit te breiden naar andere Capelse scholen. Daarnaast wordt vanuit het programma verschillende Kinderclubs in wijken Oostgaarde en Middelwatering ondersteund bij het opzetten van sport- en beweegactiviteiten.