Zoekresultaat

Ontdek Capelle aan den IJssel met de Capelse Ommetjes

Ontdek Capelle aan den IJssel met de Capelse Ommetjes

Even een frisse neus halen? Lekker genieten van de zon? Wandelen, hardlopen of fietsen? Het kan allemaal met de 'Capelse Ommetjes'.

Het hele jaar vierde Sportief Capelle het 5-jarig jubileum met verschillende acties en extra activiteiten. Vrijdag 11 december werd het jubileumjaar afgesloten met een jubileumreceptie. Tijdens deze receptie lanceerde Sportief Capelle een jubileumcadeau aan de inwoners van Capelle aan den IJssel, de 'Capelse Ommetjes'.

De route kent geen vast startpunt. U kunt dus de route starten waar u wilt. Ook aan de afstand is gedacht. Zo zijn er routes van 30 minuten maar ook van 1,5 uur. Op deze manier is er altijd een afstand die bij u past. In de ochtend, de middag of liever na het avondeten. Op elk moment van de dag kunt u de schoenen hiervoor aantrekken. Het stadspark Schollebos, het recreatiegebied Hitland en de oevers langs de rivier de IJssel beschikken over uitstekende en mooie wandel- en fietspaden. Maar ook in de verschillende Capelse wijken kan prima gewandeld worden.

In de Sportief Capelle app, welke gratis te downloaden is in Google Play Store en Apple Store, zijn verschillende routes opgenomen. De routes zijn  gekoppeld aan het programma 'Google Maps' en de bijbehorende navigatie. Zo wijst de app inwoners letterlijk en figuurlijk de weg om in beweging te komen.

Wethouder Sport Josien van Cappelle is blij met het initiatief van Sportief Capelle.  "De 'Capelse Ommetjes' zijn een mooie eigentijdse manier om inwoners enerzijds te stimuleren om actief te zijn en anderzijds om inwoners zelf te laten ontdekken en ervaren waarom Capelle aan den IJssel onlangs is gekozen tot groenste stad van Nederland".     

De database met routes wordt door Sportief Capelle regelmatig gevuld met nieuwe routes. Hiervoor ontwikkelt Sportief Capelle zelf nieuwe routes. Maar ook bewoners of organisaties, welke een leuke routes hebben, kunnen deze aanmelden bij Sportief Capelle via info@sportiefcapelle.nl.