Zoekresultaat

Onderhoud materialen

Onderhoud materialen

Heeft u de afgelopen dagen ook het RTL nieuws gevolgd en het bericht gezien over de slechte staat van de speeltoestellen in gymvoorzieningen? Hier is het te vinden.

En vraagt u zich nu af hoe dat in Capelle aan den IJssel is geregeld?

Vanuit Sportief Capelle zijn we, in de accommodaties die we beheren,  zeer bewust bezig met het onderhouden en vervangen van de gymtoestellen en materialen. Dit voor zowel het primair als het voortgezet onderwijs.

 

Zo doen we dat: elk voorjaar laten we de materialen keuren door een erkende organisatie. Zij brengen per zaal een rapport uit. In deze rapportages wordt de levensduur van het toestel aangegeven. Als het toestel nog een jaar mee kan, bestellen we tijdig nieuw zodat we meteen kunnen vervangen als het nodig is, zodat de gymdocenten niet te maken krijgen met ontbrekend materiaal.

 

Ook bij ons gebeurt het wel eens dat materialen in een keuring per direct worden afgekeurd. Dan halen we deze materialen meteen uit de gymzaal en worden deze opgeslagen in een afgesloten ruimte zodat geen enkele gebruiker ze per abuis zou kunnen gaan gebruiken. Als het lukt vervangen we direct het afgekeurde materiaal uit een kleine voorraad met veel gebruikte sportmaterialen. Als er geen vervangend materiaal aanwezig is, moeten we ook gaan bestellen. Dan kan het inderdaad gebeuren dat in een gymzaal een bepaald toestel gedurende de levertijd niet beschikbaar is. Het streven is om bij de aanvang van het nieuwe school- en sportseizoen alles weer op orde te hebben.

 

Het afgekeurde materiaal wordt opgeslagen om gerepareerd te worden. Als we iets gerepareerd hebben laten we deze materialen opnieuw keuren. Pas na een goedkeurende verklaring van de externe organisatie mag het toestel weer worden gebruikt. Als het niet mogelijk is om het toestel te repareren, blijft het toestel in de opslag en worden de onderdelen zo optimaal mogelijk hergebruikt. Mocht dit niet meer mogelijk zijn dan geven wij de oude materialen aan de organisatie Sports for children, die de onderdelen weer gebruikt voor het maken van wederom veilige toestellen die zij beschikbaar stellen aan kinderen in tweede en derde wereldlanden.


Door deze werkwijze streven we optimale veiligheid na voor al onze gebruikers van onze gymvoorzieningen en zijn we ook nog duurzaam.