Zoekresultaat

Nieuwe stagiair

Nieuwe stagiair

We hebben in de loop van de jaren al veel stagiaires mogen begeleiden, maar deze periode hebben we wel een hele speciale tijdelijke collega.

Nicky van de Berg is een goede bekende van ons; hij doet namelijk al jaren mee met onze Club Extra.

Dit zijn onze beweeglessen voor kinderen die door een motorische achterstand of autisme moeite hebben tijdens de gymlessen van school of met sporten bij een vereniging.

Via zijn school, Het Passer College (school voor voortgezet speciaal onderwijs) en met een beetje hulp van zijn moeder, vroeg Nicky of hij stage bij ons mag lopen. Het doel is dat hij ervaart hoe het is om ergens te werken. En.... wat doet hij het goed!

Met hier en daar een kleine ondersteuning van zijn begeleider Roeland (links op de foto) vertelt hij: “Ik heb vorige week geholpen met sporten voor ouderen, ik mocht meelopen met de sporthalbeheerders en helpen bij de wijksport”. Vandaag ga ik weer naar de wijksport en ook helpen met de bus inpakken zodat we alle goede materialen bij ons hebben”.

Op onze vraag wat autisme eigenlijk precies is, antwoord Nicky; “Ik ben een beetje anders dan anderen”. Waarop wij hem tijdens ons interview een klein beetje uitdagen en vragen: Maar íedereen is toch anders? “Ja” onderstreept Nicky. “En ik ben extra anders.”

En zo is het Nicky!

Fijn dat wij ook weer van jou kunnen leren; wij zijn... extra blij met jou!