Zoekresultaat

Interview Fitheidstest mevr heer Winterswijk

Interview Fitheidstest mevr heer Winterswijk

“We fietsen veel, waardoor mijn bovenbenen relatief sterk zijn. Maar tijdens deze fitheidstest heb ik toch gemerkt dat juist mijn armen wat stijver worden, dus ik heb goede adviezen gekregen om ook mijn bovenlijf te gaan trainen.”

Aan het woord is de 67-jarige mevrouw Winterswijk. Zij doet voor de eerste keer mee met de Fitheidstest voor 60-plussers, georganiseerd door Sportief Capelle in samenwerking met fysiotherapeuten, diëtisten en een keuringsarts.

 

“Volgend keer kom ik weer” vervolgt zij haar verhaal nadat ze alle uitslagen heeft gekregen. “Ik heb namelijk ook begrepen dat mijn vetpercentage iets omlaag mag, dus daar ga ik tevens mee aan de slag. Volgende keer kan ik de uitslagen met elkaar vergelijken en onderzoeken of het me gelukt is.”

 

Op de vraag wat mevrouw Winterswijk fijn vindt aan de fitheidstesten van Sportief Capelle heeft ze een helder antwoord; “Het werkt niet met apparaten. Bij elk onderdeel staat iemand die je helpt. Hij of zij legt de oefeningen aan je uit, en dan ga je een aantal minuten aan de slag. Alles wordt genoteerd en dan vergeleken met mensen in dezelfde leeftijdscategorie. Zo weet je precies hoe het met je lenigheid en conditie is gesteld. Ik zou alle 60-plussers aanraden om mee te doen. Meten is weten.”

 

Ook meneer Winterswijk is zeer positief over de Fitheidstest. “We zijn met Sportief Capelle in aanraking gekomen omdat wij lazen over de Fiets4Daagse. Daar hebben we afgelopen maand aan meegedaan en dat was erg leuk en gezellig. Er is zoveel moois te zien vanaf de fiets. We hebben ons mailadres achtergelaten en nu worden we op de hoogte gehouden van de activiteiten van Sportief Capelle, vandaar dat we van deze Fitheidstest weten. De uitslagen van de testen vielen niet tegen; ik val binnen de normen van mijn leeftijd. Het is altijd fijn om zo’n bevestiging te krijgen en te weten dat we goed en verantwoord bezig zijn. Tijdens het gesprek met de fysiotherapeut heb ik wel een aantal tips gekregen om mijn lenigheid te blijven oefenen.” En de heer Winterswijk sluiten lachend af met de conclusie dat hij de adviezen zeker op gaat volgen. “Want we zijn best sportief, maar het kan altijd nog beter”.

 

En zo is het! Bewegen Loont. Altijd en voor iedereen.