Zoekresultaat

Gymles in een rolstoel

Gymles in een rolstoel

We organiseren aankomende weken (S)Cool on Wheels bij basisschool OBS West. Dit is een voorlichtingsproject van Fonds Gehandicaptensport waarbij een docent de klas in laat zien hoe het is om een handicap te hebben. Tijdens dit project maken kinderen van de groepen acht kennis met de belevingswereld van mensen in een rolstoel en wat dit betekent tijdens het bewegen.

Het idee is ontstaan vanuit Edward Malouf, een handbiker die sportman van het jaar in 2010 van Capelle was. Hij zocht contact met Sportief Capelle om hierbij te kunnen samenwerken bij de uitvoering. Hij zal tijdens de lessen aanwezig te zijn om iets te vertellen over zijn eigen leven en ervaringen. Daarnaast zal hij ook tijdens de beweeglessen meedoen en assisteren.

Op drie donderdagen in mei wordt in de klas een theorie les gegeven en daarnaast is er een praktijk les met rolstoelen in de gymzaal. Leerlingen leren daardoor spelenderwijs dat als je een handicap hebt heel erg veel mogelijk is! Ze ervaren zelf hoe het is om in een rolstoel te zitten en gaan met elkaar de uitdaging aan tijdens een potje rolstoelbasketbal. Ook gaan ze, na het zien van indrukwekkende voorbeelden, met elkaar in discussie over hoe het is om met een beperking te leven.