Zoekresultaat

Fitheidstest 60plus on Tour

Fitheidstest 60plus on Tour

Direkt aanmelden voor de Fitheidstest doet u hier


Voldoende bewegen is goed voor iedereen, dat hoeven wij u waarschijnlijk niet meer te vertellen. Bewegen houdt het lichaam in vorm, verhoogt de stofwisseling, is een basis voor sociale contacten, vermindert stress en het is ook gewoon… leuk!  Kortom: bewegen maakt een mens gelukkiger.

 

Dit jaar wordt voor de vijfde keer de Fitheidstest voor mensen van 60 jaar en ouder in Capelle aan den IJssel georganiseerd. 

 

 

De test wordt afgenomen onder professionele begeleiding. De onderdelen van de test zijn volledig gericht op de algemene dagelijkse handelingen. De resultaten worden meteen na de test met u besproken. Als u het op prijs stelt, kunt u ook leefstijladviezen krijgen. Ook kunt u antwoorden krijgen op vragen zoals: Beweeg ik genoeg en hoe is het gesteld met mijn uithoudingsvermogen? Ik sport niet omdat ik lichamelijke klachten heb, maar welke manier van bewegen kan ik nog wel? Is het voor mij medisch verantwoord om te sporten en bewegen? Om deel te nemen aan de test wordt een eigen bijdrage van € 5,- gevraagd.

 

De Fitheidstest vindt in iedere wijk plaats en wordt verspreid over het hele jaar aangeboden. De eerste test is op maandag 18 maart 2019 in de wijk Oostgaarde. We zijn dan te vinden aan de Baronie 326 (De Roo). De eerste deelnemers kunnen om 10.00 uur starten met de test. Uiteraard houden we er ook rekening mee dat u nog moet werken, dus zijn er ook plekken beschikbaar tot 19.30 uur.

 

Hieronder vindt u een overzicht van alle testdata:

- Maandag 18 maart 2019 – Oostgaarde (De Baronie 326)

- Maandag 29 april 2019 – ’s Gravenland (Berliozstraat 3)

- Vrijdag 17 mei 2019 – Middelwatering (HSB de Vijverhof, Reigerlaan 251)

- Maandag 21 oktober 2019 – Schollevaar (locatie volgt later)

- Maandag 18 november 2019 – Schenkel (locatie volgt later)

 

De testen zijn wijkgebonden, zodat iedereen zoveel mogelijk in de eigen wijk kan blijven. Uiteraard is het wel mogelijk om deel te nemen in een andere wijk dan waar u woonachtig bent.

 

Aansluitend aan de Fitheidstest wordt de Fitweek georganiseerd. U kunt dan gratis kennismaken met diverse sport- en beweegactiviteiten die in de desbetreffende wijk plaatsvinden. Het programma voor deze Fitweek wordt rondom de Fitheidstest gepubliceerd. 

 

Inschrijven voor de Fitheidstest(en) kan op hier.


U kunt zelf (op basis van beschikbaarheid) uw tijdstip kiezen. Als u nog vragen heeft of lukt het u niet om uzelf digitaal aan te melden, dan kunt u ons van maandag tot en met vrijdag bellen tussen 10:00 – 12:00 uur op telefoonnummer 010-258 87 87. Wij staan u graag te woord!