Zoekresultaat

Els van Hoeke vertelt over haar sporten

Els van Hoeke vertelt over haar sporten

De 60-jarige Els van Hoeke is een goede bekende van Sportief Capelle. Ze doet elke dinsdag mee aan Club Goud en op donderdag met Dynamic Tennis. Dit zijn activiteiten die speciaal voor 60-plussers worden georganiseerd. “Ik heb ooit bij een gezondheidscentrum een folder zien liggen van Sportief Capelle en toen heb ik gewoon eens een proefles genomen. 

Dat beviel zo goed dat ik nu twee keer per week aansluit. Toen mijn man met pensioen ging, heb ik hem ook enthousiast gemaakt. Dus tegenwoordig gaan we samen. Dat gaat prima omdat bij alle activiteiten zowel dames als heren deelnemen.”

 

Ze twijfelde dan ook geen seconde toen ze de mogelijkheid kreeg om mee te doen aan de Fitheidstest voor 60-plussers. “Ik ben erg nieuwsgierig naar mijn conditie. Ook biedt het de mogelijkheid om laagdrempelig bij de fysiotherapeut langs te lopen. Dat is een vast onderdeel tijdens de fitheidstest. Ik vind het echt een goed initiatief. De uitslagen van mijn testen waren allemaal naar verwachting en dat is toch een geruststelling.”

 

Natuurlijk zijn wij ook nog nieuwsgierig naar haar idee waarom anderen zich zouden moeten aansluiten bij Club Goud of Dynamic Tennis. “Zeker voor mensen die net als ik van balsporten houden, is het van harte aan te bevelen om eens mee te komen doen met Club Goud. Het eerste half uur is er altijd conditietraining, die oefeningen vind ik best pittig. Gelukkig kan iedereen altijd op zijn eigen niveau meedoen. Daarna wordt het leuker, vind ik. Dan gaan we een half uur balsporten.

Elke keer iets anders, en in de zomer zijn er veel activiteiten lekker buiten. Het fijne is dat iedereen gewoon doet wat hij of zij aankan. We zijn allemaal wat ouder en dan gaan de dingen soms wat minder makkelijk. Ik heb bijvoorbeeld een zwakke knie, en houdt me dan een beetje afzijdig door bijvoorbeeld op doel te gaan staan als het me te wild wordt.”

 

Wilt u net als Els van Hoeke gezellig en verantwoord blijven sporten? Of na een lange tijd van blessure of gezondheidsproblemen weer gáán sporten? Er is altijd een mogelijkheid, wij helpen u graag!


Bewegen Loont, altijd. Overal en voor iedereen!