Zoekresultaat

Beweegmaatjes gezocht!

Beweegmaatjes gezocht!

Dat voldoende bewegen positief bijdraagt aan een gezonde leefstijl is algemeen bekend. Daarnaast brengen sport- en beweegactiviteiten mensen met elkaar in contact. Door samen te bewegen wordt het voor veel mensen vaak ook leuker en makkelijker.

Sporten en bewegen is echter niet voor iedereen vanzelfsprekend. Er kunnen belemmeringen zijn, waardoor iemand die wel graag wil, hier toch niet aan toe komt. Ouderen komen te weinig buiten en een deel kan door beperkingen bij het bewegen niet zelfstandig naar de huisarts of een boodschap doen. 

Voor deze groep heeft Sportief Capelle het project ‘Beweegmaatjes', bedoeld voor mensen die lichte ondersteuning/begeleiding nodig hebben en/of gezellig samen willen bewegen. Dit kan al door één keer per maand samen te gaan wandelen, fietsen of een andere activiteit te ondernemen.

Afhankelijk van de behoeften, wensen of beperkingen probeert Sportief Capelle een koppeling te maken tussen een zoek- en beweegmaatje. Het 'zoekmaatje' zoekt naar een maatje of ondersteuning. De persoon die gaat helpen wordt het 'beweegmaatje' genoemd. 

Een fantastisch middel om samen te bewegen is onze duofiets. Deze kan naar behoeven worden gereserveerd. De vrijwilliger van de duofiets haalt het zoekmaatje thuis op en biedt hulp bij het opstappen, indien noodzakelijk. Uit ervaringen van beweegmaatjes blijkt dat het vaak erg gezellig is én je haalt er veel voldoening uit. 
 
Samen bewegen geeft een ontzettend positieve impuls aan het leven van ouderen. We zijn altijd op zoek naar meer beweegmaatjes! Dus lijkt het je wat? Meld je nu aan en er wordt contact met je opgenomen om de mogelijkheden door te nemen....Via mail: info@sportiecapelle.nl of bel naar 010-2588787