Zoekresultaat

3x3 Basketbal vrijdagavondtrainingen

3x3 Basketbal vrijdagavondtrainingen

Tot en met 21 juni is er iedere vrijdag 3X3 basketball in Sporthal de Lijster aan de Lijstersingel 22 in Capelle aan den IJssel. Loop binnen en doe direct mee!

Van 17:00 tot 18:00 zijn vooral speel(st)ers van 10 t/m 14 jaar welkom. Deelname is gratis!

Van 18:00 tot 19:00 zijn speel(st)ers van 15 jaar tot en met senioren welkom. Deelname is gratis!

 

Onder de slogan “WE HERE” slaan basketballvereniging Cady’73, de Nederlandse Basketball Bond en wij de handen inéén en introduceren 3X3 basketball in Capelle aan den IJssel.

Dynamisch, spectaculair, urban en innovatief, dat is 3x3 basketball! In deze spelvariant wordt er gespeeld in teams van drie tegen drie spelers, op een half basketbalveld, dus met slechts één basket en duurt maximaal 10 minuten. Het is ontstaan op de pleintjes in de Verenigde Staten. Inmiddels is 3x3 basketball dé grootste urban teamsport ter wereld met wereldwijd meer dan 250 miljoen beoefenaars!


“In Capelle kan er alleen ‘regulier’ basketball, gespeeld worden in competitie verband. Bij Cady zijn we er erg druk mee, als één van de grotere verenigingen in de regio doen we het goed. We waren nog niet bezig met 3X3 basketball, maar na contact met Sportief Capelle en onze bond zagen we kansen om nog meer mensen met het basketball virus te besmetten en dat doen we graag!" zegt Kees Zoutman, bestuurslid voor technische zaken bij Cady.