Zoekresultaat

Zomerpaspoort Volleybal

Zomerpaspoort Volleybal

In de zomervakantie kun je allemaal stempels voor in je zomerpaspoort verzamelen!

Er zijn diverse sportactiviteiten in Capelle waar jij aan mee kunt doen. Deelname is helemaal gratis, en vooraf aanmelden is niet nodig. Je kunt dus in sportieve kleding naar de activiteit komen, waar je door de sportvereniging opgevangen wordt.

Je kunt daar kennis maken met allerlei verschillende sporten en na afloop krijg je een stempel in je zomerpaspoort.

Verzamel een stempel in je zomerpaspoort!

 

Uit tekeningen blijkt dat al in de 16e eeuw aan het Engelse hof van Koningin Elizabeth een spel werd gespeeld dat veel op volleybal leek. Maar officieel geldt de Amerikaan William G. Morgan als de bedenker van het volleybal. Hij was sportleider bij de Young Men Christian Association (YMCA) in Massachusetts waar hij onder meer les gaf aan een groep al wat oudere 

zakenlieden. Het toen al bekende basketbal vond hij iets te hard voor deze groep en hij bedacht in 1895 een ander spel, mintonette.

Morgan verzamelde spelregels uit de bestaande sporten als tennis, basketbal en honkbal. Deze regels bij elkaar vormden het spel, dat kort na zijn ontstaan werd omgedoopt tot volleybal. De bal moest zonder de grond te raken over het net worden gespeeld. Dit heet een volley. Een netservice mocht één keer overgedaan worden en je mocht in het spel dribbelen tot één meter voor het net. Dribbelen hield in dat je de bal voor jezelf omhoog speelt. Een wedstrijd bestond uit innings. Zo'n inning was voorbij als alle spelers van beide teams een serveerbeurt hadden gehad. Bovendien was het mogelijk één tegen één te spelen, maar ook tien tegen tien. En om de vingers van de dames te beschermen konden zij de bal eerst vangen en dan opgooien.


Jullie kunnen deze sport nu uitproberen in sporthal Oostgaarde, de sporthal van de volleybal club, Dakotaweg 261. De les wordt gegeven door de volleybalvereniging uit Capelle, VCN. Tijd: 15:00-16:00 uur.


De sport is leuk voor kinderen vanaf groep 3!

 

Als je drie stempels hebt verzameld, kun je hiermee gratis naar het Sport & Fun dorp in Sporthal Schenkel. Vergeet je paspoort niet mee te nemen naar het Sport & Fun dorp.

Voor de informatie over het Zomerpaspoort klik hier.