Zoekresultaat

Zomerpaspoort Hockey

Zomerpaspoort  Hockey

In de zomervakantie kun je allemaal stempels voor in je zomerpaspoort verzamelen!

Er zijn diverse sportactiviteiten in Capelle waar jij aan mee kunt doen. Deelname is helemaal gratis, en vooraf aanmelden is niet nodig. Je kunt dus in sportieve kleding naar de activiteit komen, waar je door de sportvereniging opgevangen wordt.

Je kunt daar kennis maken met allerlei verschillende sporten en na afloop krijg je een stempel in je zomerpaspoort.

Verzamel een stempel in je zomerpaspoort!


Hockey is een sport die al duizenden jaren bestaat. Er bestaat een marmeren reliëf uit ca. 510-500 v.Chr., waarop duidelijk twee hockeyspelers te herkennen zijn. Het reliëf werd gevonden op de Kerameikos, de begraafplaats in het centrum van het oude Athene. Het bevindt zich nu in het Nationaal Archeologisch Museum van Athene.


De oorspronkelijke spelvarianten hadden feitelijk alleen het gebruik van een soort stok als overeenkomst; verder zijn allerlei verschillen te zien (het gebruik van paarden, het spelen door de lucht in plaats van over de grond, de afwezigheid van goals, enzovoort). Pas na de Middeleeuwen werd de aanzet voor het ontstaan van hockey in de huidige vorm gegeven.


Jullie kunnen deze sport nu uitproberen bij de hockeyclub op sportpark Schenkel, Capelseweg 3. De les wordt gegeven door Hockeyclub Capelle. Tijd: 11:00-12:00 uur.

 

De sport is leuk voor kinderen vanaf 4 jaar!

 

Als je drie stempels hebt verzameld, kun je hiermee gratis naar het Sport & Fun dorp in Sporthal Schenkel. Vergeet je paspoort niet mee te nemen naar het Sport & Fun dorp.


Voor meer informatie over het Zomerpaspoort klik hier.