Zoekresultaat

Valpreventie start nieuwe cursus

Valpreventie start nieuwe cursus

 

Ook bij het ouder worden, wilt u de dagelijkse dingen blijven doen in en om het huis. Daarbij is het belangrijk dat u zich veilig en vertrouwd voelt met uw lichaam. Dat betekent stevig op uw benen staan en echt op ze kunnen vertrouwen.

Wie goed in balans is, is zekerder van zichzelf. Met het beweegprogramma ‘In balans’ kunt u een enorme verbetering van uw spierkracht en evenwicht bereiken. De kans om te vallen wordt daarmee kleiner. Door verbetering van uw houding en conditie staat u letterlijk steviger in uw schoenen staat.

 

De cursusbijeenkomsten bestaan uit handige oefeningen, tests en informatie over bewegen en evenwicht. Tijdens de trainingsweken voert u praktische oefeningen uit op uw eigen niveau.

Leren hoe te vallen, hoort niet bij de training; leren om in balans te blijven en steviger op de benen te staan wel. U ontwikkelt sterkere benen en verbetert uw evenwichtsgevoel.

 

Velen gingen u met succes voor. Deelnemers geven na afloop aan dat ze meer zelfvertrouwen hebben en steviger op hun benen staan. Ook hebben ze minder kans om te vallen.

In Balans is een groepscursus en bestaat uit 13 beweegmomenten en een cursusboek. We beginnen de week voorafgaand met een intakegesprek, zodat alles duidelijk is.

 

We beginnen op vrijdag 19 april tussen  13.00 uur en 14.00 uur, de locatie volgt!

De kosten zijn €3, -- per keer, maar misschien kunt u  via uw zorgverzekeraar wel gratis meedoen!

 

Valpreventie wordt uitgevoerd door een samenwerkingsverband tussen fysiotherapeuten, zorgspecialisten, Welzijn Capelle en Sportief Capelle. Meer info? Bel of mail ons gerust via:  010-258 87 87 of info@sportiefcapelle.nl


https://www.veiligheid.nl/valpreventie/home