Zoekresultaat

Senioren4Daagse

Senioren4Daagse

Wanneer u dagelijks een half uur wandelt bent u voor uw gezondheid bijna net zo effectief bezig als wanneer u fanatiek sport in bijvoorbeeld een sportschool. Hart en longen worden er sterker van, je geheugen wordt beter. En het is heel goed voor je humeur. Zeker als je altijd met iemand samen loopt.

 

 

Om te wandelen hoef je geen abonnement of duur apparaat aan te schaffen. Met een paar stevige schoenen en mooie wandelroutes kun je vele kilometers verslinden. Ook hoef je er geen techniek voor aan te leren. Iedereen weet al van kinds af aan hoe hij moet lopen, zodat de kans op blessures in vergelijking met andere sporten erg klein is. 

 

Omdat elke dag half uur wandelen zo gezond is en vooral omdat het leuk is om met elkaar te wandelen, organiseren wij op 5,6,7 en 8 juni 2018, in samenwerking met Stichting Welzijn Capelle en de ouderen werkgroep van Nunu Mahua, weer de Senioren4daagse.

 

Vier dagen lang worden er verschillende routes variërend van 3,5 tot 5 km gewandeld wat neerkomt op 30 tot 60 minuten bewegen per dag. Zo zijn we niet alleen gezellig samen buiten, maar werken we ook nog eens aan onze gezondheid. Vanuit het Moluks Buurtcentrum Nunu Mahua aan de Noorderbreedte 101 wandelen we zo het Hitland bos in.

 

De middag begint iedere dag vanaf 13.30 uur bij Nunu Mahua waar we worden verwelkomt met een kopje koffie of thee met iets lekkers. Na de wandeling, die om 14.00 uur van start gaat, staat er nog meer gezelligheid op u te wachten. Er is muziek / optredens en lekkere hapjes.

 

Speciaal op 6 juni mogen ook uw kleinkinderen meewandelen en kunnen zij na afloop onder begeleiding nog even extra sporten op het naastgelegen sportveldje.

 

Deelname aan de Senioren4daagse is gratis en iedereen kan aansluiten, ook als u gebruik maakt van een rollator, rolstoel of scootmobiel. Gaat u mee met een rolstoel, laat dit vooraf weten. Wij kijken of er voor begeleiding om uw stoel te duwen gezorgd kan worden.

 

Wilt u graag meedoen?! Voor vragen of aanmelden kunt u contact opnemen met ons op 010-258 87 87 of via info@sportiefcapelle.nl