Zoekresultaat

Aangepast sporten jeugd

Sporten is voor iedereen

Sport is er voor iedereen en sport en bewegen is goed voor iedereen. Ook voor mensen met een verstandelijke- of lichamelijke beperking is voldoende beweging goed voor de gezondheid. En niet te vergeten ook voor hen is sporten en bewegen gewoon enorm leuk om te doen.

In Capelle aan den IJssel zijn er verschillende sportaanbieders, welke ook een aangepast sportaanbod hebben.

Bel of mail ons gerust om de mogelijkheden te bespreken!

Club Extra

Sommige kinderen met een motorische achterstand of een vorm van autisme hebben moeite om mee te komen of aansluiting te vinden bij leeftijdsgenoten. Dit kan tot uiting komen tijdens de gymles, tijdens sporten bij een vereniging of bij het buitenspelen. Daarom is Sportief Capelle gestart met Club Extra. Sportief Capelle vindt dat iedereen, jong en oud, moet kunnen genieten van sport en bewegen.

Club Extra bestaat uit extra sport- en beweeglessen. De docent van deze lessen is opgeleid om met de kinderen sportspelletjes te doen waarbij zowel veiligheid als uitdaging kan worden geboden. Er is veel aandacht voor bijvoorbeeld balanceren, springen, zwaaien, mikken, jongleren, gooien en vangen. Waar tijdens de gymles of verenigingstraining vaak tientallen kinderen tegelijk sporten, bestaat de ‘Club Extra’ groep uit maximaal tien kinderen. Hierdoor is er veel aandacht voor elk individueel kind en zijn of haar motorische achterstand.

Deelname aan ‘Club Extra’ verloopt over het algemeen in overleg met de vakdocent bewegingsonderwijs van de basisschool. Hij of zij kan immers goed beoordelen of een kind extra sport- en beweeglessen nodig heeft en of ‘Club Extra’ een geschikt project is.


Sportief Capelle biedt ‘Club Extra’ aan voor kinderen in de leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar en 9 t/m 12 jaar. Kinderen, die in Capelle aan den IJssel wonen en/of op school zitten hebben voorrang bij de plaatsing.

Klik hier voor de informatiebrochure van Club Extra.
Klik hier voor de (betalings)voorwaarden welke van toepassing zijn op Club Extra.

Voetbal Extra

Ben jij een jongen of meisje tussen de 6 en 15 jaar en wil je lekker voetbalen? Maar heb je hier nét iets meer aandacht bij nodig? Kom dan meedoen met onze trainingen van ‘Voetbal Extra’ !

Het is voor kinderen die door autisme, een lichte lichamelijke of een verstandelijke beperking moeilijk of niet aan reguliere sportactiviteiten kunnen meedoen. Je krijgt bij Voetbal Extra net iets meer persoonlijke aandacht, we vinden het leuk als jij mee komt doen!

Het is elke woensdagmiddag van 16.00 – 17.00 uur. De eerste keer is op woensdag 19 september. Je bent van harte welkom bij voetbalvereniging SVS, Capelseweg 31 in Capelle aan den IJssel.


De kosten bedragen €90 voor het hele sportseizoen 2018/2019, bestaande uit 30 trainingen. Neem voor meer informatie of aanmelding contact op met Sportief Capelle, tel 010-2588787 of email info@sportiefcapelle.nl.